Un medic foarte bun, pe care il cunosc de vreo 10 ani, a izbucnit in lacrimi la Europa fm. Il stiu pe Alexis Cochino, este medicul copiilor mei. Genul acela de medic care nu prescrie imediat antibiotice, care are rabdare sa vorbeasca cu aia mici si o ora, inainte sa ii consulte si care poate fi sunat la orice ora.
L-am vazut mereu vesel, zambitor. Asa ca, daca omul asta a plans, inseamna ca e grav. Foarte grav.
Viata multor copii din Romania e pusa in pericol de lipsa imunoglobulinei. Astazi. Acum!In timp ce cititi aceste randuri.
„Exista, pe imunologie pediatrica, aproximativ 100 de copii a caror viata este pusa in pericol in acest moment. Sunt, unii dintre ei, internati in spital, unii cu boli grave. Daca nu vor ajunge azi, acum medicamentele, risca sa-si piarda viata. Si multi altii sunt in situatii similare, desi inca nu la fel de grave. Sunt adolescenti, dintre copiii mai mari, care auzind toate discutiile si simtind agitatia noastra si a parintilor si disperarea, unul a incercat sa se sinucida si celalalt vrea sa faca acelasi lucru. Imi pare rau (in lacrimi), cam asta e situatia in pediatrie”.
Mi se pare ingrozitor ca astia care conduc tara nu sunt in stare sa rezolve o asa situatie. Mi se pare oribil ca trebuie sa urle unii pe facebook ca se miste ceva. De tot rahatul ca aia care raspund nu rezolva fara sa ii preseze Media. Dar asa functioneaza.
URLU si eu din coltul meu, poate ca, daca suntem mai multi, daca ii presam pe nesi… impo… imbe… pe domnii care se ocupa se situatie, se rezolva ceva.
Cu scarba le spun: bai, oameni buni, mor copiii aia! Lasati mitingurile si pomenile, actionati de urgenta! Faceti naibii ceva! ACUM!

2 thoughts on “Mor copiii! Acum, azi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *