Panica, panica, panica! In toate ziarele:

apocalipsa!!!

Media a prins ocazia, trage tare pe stirile generatoare de panica. In Romania, mor anual multi oameni din cauza gripei. Ne vaccinam putini, ca vaccinul e diavolul sau ca nu il gasesti, avem cultura medicala zero. In schimb, cand Media pompeaza intr-un virus de prin China, luam cu asalt cabinetele.

Am primit un mesaj de la un amic, medic generalist. Nici nu stiu daca sa plang sau sa rad:
“De luni incoace am cel putin 5-6 pe zi care vin sa se caute de virusul Corona, desi unii n-au niciun simptom. Azi, dupa stirile din Media, am avut 20 de pacienti pana la ora ora 12.
O femeie mi-a spus ca a mers in autobuz cu un chinez, pe Fundeni. S-a ferit de el cat a putut, a respirat cu tricoul tras peste gura si s-a dus in celalat capat al autobuzului. Dar tot e sigura ca a luat ceva.”

Cat despre autoritati, ele se gandesc sa faca ceva: “Președintele Societății Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, spune că în prezent posibilitatea ca virusul Corona să ajungă în Europa este moderat. Autoritățile din România intenționează să cumpere camere cu termoviziune, ce identifică persoanele care au febră, și să le monteze în aeroporturi.” Interntioneaza sa cumpere, da? Licitatie si prin vara vom avea. Cand se duce singur virusul de pe Pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *