Va spun cu sinceritate ce am inteles eu din cazul Hexi Pharma. Rog sa injurati daca va vine, face bine la stomac:

Un ziarist, pe nume Tolontan, a decis la un moment dat sa renunte la fraze de genul: „echipa Steaua si-a dorit mai mult victoria, Dinamo este pe un drum bun” …si a purces la investigatii serioase.
Nimeni nu s-a intrebat cum, peste noapte, Tolontan a devenit cel mai smecher ziarist de investigatii de la noi.
„Tolontan e bipolar!”, ne-am zis toti. Probabil, in alte cuvinte. Pentru ca sa scrii despre fotbal si sa faci investigatii serioase sunt doua lucruri total opuse in presa.
Nimeni nu s-a intrebat daca informatiile alea i-au fost servite lui Tolontan de cineva.
Nieee…Omul s-a transformat brusc din asistentul lui Ioanitoaia in SuperTolo.
Intr-o dimineata frumoasa Tolontan bipolarul a luat un bidon cu dezinfectanti, a purces la un laborator si a facut analize. Asa, din senin.
„Asa i-a venit lui!”, ne-am zis noi toti. Nu avea ce face in ziua aceea si s-a gandit: „Ba, azi nu e meci, ma plictisesc de mor acasa. Ia sa ma duc eu la laborator cu bidonul asta! „
Ca si cum alt ziarist de sport s-ar duce maine cu un tub de pasta de dinti la laborator si ar afla ca e cancerigena.
Nici naibii nu s-a intrebat daca o firma concurenta Hexhi Pharma i-a dat lui SuperTolo informatiile astea pe tava.
Eu ma intreb, ca-s nebun.
Laboratorul era si el bipolar, pentru ca a efectuat analize in stil de laborator profesionist, desi in Romania nu exista un laborator acreditat care sa testeze aceste substante, dupa cum a declarat insusi premierul Ciolos.

Ciolos, al treilea bipolar din poveste, a luat analizele de bune, desi nu erau efectuate de un laborator acreditat.

Dupa aceea Tolo a lansat mai multe piste, dintre care unele foarte aberante, de genul: dezinfectantii i-au omorat pe cei din Colectiv+toata piata din Romania este plina de dezinfectanti diluati de la Hexi Pharma. Gresit! Hexi Pharma detinea 20% din piata.

In cele din urma a aparut o doamna tulburata. Ca o zi senina intrerupta din cand in cand de tunete si fulgere.
Fosta sotie a lui Condrea, Laura Georgescu, e genul de om despre care nu iti dai seama daca in secunda urmatoare o sa rada sau o sa planga. Pentru ea SIE, SRI, CIA sunt la fel: niste domni in costume negre cu ochelari sau unii in halate albe cu stetoscop. Ba erau in preajma sotului, ba a ei. Nu stie exact.
A patra bipolara din ecuatie.

de la ras la plans
A cincea a fost masina. O masina foarte nehotarata care, desi a avut un impact frontal cu un copac, este mult mai lovita in…spate, dupa cum demonstreaza un cascador cunoscut (in Ev. Zilei). Cica, e putin imposibil sa se intample asa.
Bipolara mica, masina asta nu s-a putut hotara unde sa se loveasca mai rau. „Probabil, a mers cu spatele”, si-au spus nebunii.

accident_2-465x390
Apoi, a aparut o martora ale carei declaratii sunt numai bune pentru Gradinita nr 2, intalnirea cu parintii.
Mai intai, ea spune ca in spatele ei nu a fost nicio masina timp de minute bune, dar pe camera apare una la 8 secunde.
Si e convinsa ca a auzit bubuitura accidentului, desi era la maaaaaare distanta de acesta. Iar ea nu este o felina cu auzul fin. Nimeni din Procuratura nu s-a gandit sa faca un test: sa o aseze pe doamna in locul in care a auzit bubuitura si sa detoneze ceva in dreptul copacului. Daca doamnei martor ii este imposibil sa auda, atunci ori minte, ori e pusa sa minta. Logic, nu?
SRI si celalalte servici implicate in caz sunt la fel de bipolare: desi omul era sub ancheta de interes national, nimeni nu il fila pe Condrea! El zburda liber prin tara, se putea vedea cu complicii, iar serviciile secrete o filau pe Daniela Crudu ca sa afle cu ce patron se mai babardeste pe bani. Si cat e tariful.
Alt bipolar e Procurorul General al Romaniei, nr.8.
Dar pe el il suspectez si de usor infantilism. In timp ce investigheaza si posibilitatea ca fostul patron Hexi Pharma sa fie in viata, el declara: ”Faptul că patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, nu s-a prezentat astăzi la audiere în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi, ne dovedeşte încă o dată că decedatul din accidentul de ieri a fost Dan Condrea.”

Cu voia dvs, sunt ultimul bipolar de pe lista. Uneori cred toate balivernele, pentru scurte momente, alteori rad de naivitatea mea. Cand urmaresc acest caz devin deprimant de fericit.
Bipolarul de serviciu. Nr. 9.
(*Mesaje, sugestii si pumni in freza pe facebook la Silviu Iliuta)
BIPOLÁR, -Ă, bipolari, -e, adj. Care are doi poli.

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

Mare e gradina facebook! (statusuri, ep. 119)

Halta.

*cele mai recente articole pe facebook/cronicipebune

DACA NU TE DOR OCHII DE LA CITIT:

carte buna

 

8 Comentarii la “O lume bipolara in care vom gasi nuuuuumai prostii!

  1. Isa says:

    Foarte bune observatiile! Analist scrie pe fruntea ta, de acum 🙂
    PS: Sa nu verifici in DEX definitia, ca suna urat!

  2. BulyFlrin says:

    Nu stiu cati ani aveti, dar frumos explicat, prea frumos, habar nu am firul istoric cu exactitate , dar ce ai explicat in mare asta am aflat si eu in cele10-15 min adunate cat am urmarit pe la tv si pe facebook: ca Romania arde ca spitalele sunt pline de bacterii, ca Hexi Pharma a intrat in panica pe baza de dezinfectanti si bactetii multe, ca accident mare vctima fiind Boss-ul de la Hexi Pharma, ca martor cheie in accident, ca el este in plop si plopul este in aer.

  3. Pingback: Faraonul de la etajul 7. – Stiri Non Stop

  4. Pingback: O pastila de stomac, va rog! – Stiri Non Stop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *