Home / (Pro)stirea zilei / Olimp: Amfiteatru-Belvedere-Panoramic, de la Nea Marin la Jack Nicholson.

Olimp: Amfiteatru-Belvedere-Panoramic, de la Nea Marin la Jack Nicholson.

Pe vremuri, prin anii ’80, era aproape imposibil sa prinzi un loc la Amfiteatru-Belvedere-Panoramic.
Mergeam cu ai mei la Olimp doar in trecere. Mancam un profiterol la cofetaria de pe terasa, faceam o poza cu maimuta si admiram de afara hotelurile.
Sa ajungi sa stai la Olimp era o mare scofala, preturile erau ceva mai mari decat in celelalte hoteluri si nu prindeai loc oricum…
amfi2Acum, Amfiteatru si Belvedere au ajuns niste modeste hoteluri de 2 stele. Iar Panoramic, o ghena de gunoi.
Cam asa ne-am facut praf toate hotelurile si statiunile care altadata erau prospere.
De la Nea Marin Miliardar (1979), filmat partial aici, nimeni n-a mai investiti un leu. Sau, daca a spus ca a investit, a furat.

afmi4

Olimpul nu mai are nimic din ce avea pe vremuri:
-hotelurile erau curate si bine intretinute. Azi ti-e frica sa mergi pe sub balcoanele lor, sa nu-ti daca vreo balustrada in cap.
-forfota de atunci a fost inlocuita cu cativa turisti rataciti si nostalgici, socati de mizeria si degradarea de azi.
-restaurante la care nu apucai masa pe vremuri seamana acum cu niste cantine studentesti parasite.
-in loc de magazinele de suveniruri care sa iti aminteasca de Romania, gasesti toale chinezesti si jucarele pline de plastic si de kitsch.
Olimp e mort, penibil, infect!
Daca nu ati mai fost acolo de multi ani si ati ramas cu o imagine faina… NU MERGETI!

De aceea m-a bucurat muuult stirea ca: „Omul de afaceri Josef Goschy a vandut complexul hotelier Amfiteatru-Belvedere-Panoramic din Olimp. Potrivit unor surse apropiate tranzactiei, actorul american Jack Nicholson s-ar afla printre finantatorii acestei achizitii. Din informatiile obtinute de wall-street.ro, reiese ca a fost facut deja un plan de modernizare a celor trei hoteluri. Vezi mai jos cum va arata complexul dupa renovare.”
o4

o3

o2

Habar nu am daca Jack Nicholson a investit in Olimp, dar, daca va arata asa, jos palaria!
🙂

Conceptul, planurile ,releveele la constructiile existente, modelarea 3D a ansamblului, inclusiv filmul de prezentare apartin S.C. Decodesign Team S.R.L. cu urmatoarea componenta: Alec Marius Iuga,Marius Chirilov, Anca Nicoleta Badoiu, Carolina Codor si Andrei Giurgea. (wall-street.ro)

AI CARTE, AI PARTE!

“Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 38 de lei si se comanda online, daca intri pe Bookzone. Cartea este disponibila AICI.

cover_blogb
https://www.cronicipebune.ro/halta/

 

Check Also

Ce se intampla cu un oras mic in care se deschide un supermarket.

Am citit pe net un articol despre Zalau. Nu il mai gasesc, dar esenta era: …

5 comments

  1. Eu am fost si anul trecut si anul acesta, cazat la minihotel Egreta situat in fata giganticului mort Panoramic. Confirm descrierea ta si m-as bucur nespus daca s-ar materializa acest proiect!

  2. Eu am fost anul trecut la Jupiter/Cap Aurora, la niste hoteluri proaspat renovate care aratau foarte bine, spre uimirea mea. Sper sa mai investeasca cineva si in restul statiunilor, ca eu una m-am saturat doar de Mamaia/Vama Veche, avem 170 km de litoral si ne inghesuim pe 20. Sa speram ca se si materializeaza proiectul acesta, daca exista 🙂

  3. Nea Marin Miliardarul a fost filmat in Vega din Mamaia( exterioarele) si Intercontinental Bucuresti ( Interioarele)

Lasă un răspuns