Conform Constitutiei Romaniei:
„Drapelul naţional al României este un tricolor cu benzi verticale, începând de la lance, albastru, galben şi roşu.”
Asadar, ordinea corecta este ALBASTRU-GALBEN-ROSU

steagdddd

Conform echipamentului purtat de fetele de la scrima la Olimpiada…
steagg
… steagul are culorile ROSU-GALBEN-ALBASTRU pe piciorul stang si ALBASTRU-GALBEN-ROSU pe piciorul drept.

Nu stiu daca cei care au facut acest echipament au idee ca exisa o regula in ceea ce priveste steagul Romaniei. Sau considera ca lancea e tot timpul inspre interior… Sau li se fâlfâie…
Tot ce stiu e ca avem un echipament si doua steaguri. Si zero logica.
Iar culorile seamana mai mult cu ale Ciadului (ei au albastru indigo, in loc de cobalt).
Acestea sunt culorile corecte:culoo

Una romaneasca: nu suntem in stare sa punem steagul corect pe echipament, dar ne miram si ne revoltam ca Federatia Internationala de Scrima ne greseste numele tarii.
La asa echipament, sa zicem merci ca nu ne-au confundat cu Ciadul si nu le-au dat lor medaliile!rioAmin!

PS: Uitati ce a inteles un domn din acest articolas. Te doare mintea! (Nu-mi dau seama daca s-a semnat pe ultimul rand…)

om

AI CARTE, AI PARTE!

“Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 38 de lei si se comanda online, daca intri pe Bookzone. Cartea este disponibila AICI.

cover_blogb

8 Comentarii la “Pana la urma… care e steagul Romaniei?

 1. Pingback: Pana la urma… care e steagul Romaniei? – Auzi

 2. Dragos says:

  Domnului Silviu Iliuta si tuturor celor de la cronicipebune.ro:
  In primul rand nu exista in lume Federatia internationala de Spada ci doar Federatia Internationala de SCRIMA .( sportul scrima include cele trei arme, floreta ,spada si sabie)
  In cel de-al doilea rand, in regulamentul Federației Internaționale de Scrima este stipulat tiparul, dimensiunea si pozitionarea insemnelor nationale pe echipamentul de competitie. Inainte de a publica asa ceva va rog sa va documentati mai bine inainte de a induce in eroare cititorii seitului dumneavoastra.

 3. Florin says:

  Din păcate NU ai dreptate! Personal sunt un fanatic al respectării drapelului național, dar aici ca și pe alte poziții de arborare afișare este permisă această „licență poetică”! Să explic: ideea este luată cred de la americani, ah americanii ăștia, care la un moment dat datorită unui general de cavalerie se pare au stabilit că pe brațul, la noi piciorul drept e permisă inversarea însemnelor naționale…De ce? Pentru că, logic atunci când ai un steag și ești în fugăa calului el „fâlfâie” ….și ajungi să citești culorile drapelului invers lucru care se folosește pe uniformele militare americane….de unde am descoperit și eu explicația….și pe vehiculele militare sau aeronave….Deci nu este greșit, cum este afișat la unele primării, primari, firme, notariate, ambalaje de ciocolată sau alte chestii…Iar licență poetică cu roșu, galben și albastru….așa au avut comuniștii imnul așa a rămas împământenit la proști….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *