„Mă, tu scrii numai în glumă pe blogul ăla al tău?”, m-a întrebat o colegă.
Am vrut să ii scriu că , în glumă, vorbesc serios, dar m-am simţit puţin prost si apoi am îngăimat un „nu”.
Iar ea mi-a trimis un link, cu o profesoară de la  Liceu de Muzică din Cluj.

„Doamna profesoară,
deocamdată va numesc „doamnă”, dar la finalul scrisorii o să zic „vacă”.
Aveţi numai puţin răbdare.

Am ascultat cum va educaţi dumneavoastră copiii de clasa întâi.
Mai întâi pulsul mi-a crescut brusc, o venă de la gât mi s-a zbătut puternic şi m-a luat ameţeala.
Apoi, după ce m-am liniştit puţin, am încercat să ascult din nou sunetele dumneavoastră de gaiţă isterică şi să vă scriu aceste rânduri.
În primul rând: ţipaţi la un copil de 7 ani şi îi spuneţi cu mândrie:
„Nu eşti normal la cap! Du-te naibi în pregătitoare! Vino dracului la catedră să te păzesc că pe un copil mic, vino!
Soarele cui l-o făcut de copil! Jumătate de creier! „

Îmi pun un pahar de suc şi iau o pastilă de tensiune, ca să pot continua.
Copilul acela este perfect normal la cap. Normal că nu ştie lucruri, de aceea a venit la şcoală: CĂ SĂ ÎNVEŢE!
Se presupune că, la şcoală, o persoană sensibilă şi rabdoare care iubeşte copiii îi preda lucruri noi. Îi dezvoltă setea de cunoaştere.
Aţi citit?
„O persoană sensibilă şi răbdătoare”. Nu o descreierată guturală!
În caz că nu aţi înţeles aluzia, foarte probabil având în vedere IQ-ul pe care se pare că îl posedaţi, aceea sunteţi dumneavoastră.
Nici acum nu aţi înţeles? Ok: sunteţi o descreierată!
Mă iertaţi pentru exprimarea alambicată, nu am am jignit pe nimeni în scris niciodată.

„Daţi-i trezierea ! Trezeşte-te! Încă o dată!
Dormi noaptea dormi? Şi te poţi trezi dimineaţă? Aşa ceva eu nu am mai întâlnit!”

Modul în care ţipaţi la mogâldeaţa aia trădează mii de probleme psihice nerezolvate la timp.
Poate vi se trag de la vreun bărbat, poate vi s-a terminat serialul preferat şi nu a avut happy end, poate că la Capatos nu mai apare invitatul preferat, poate pur şi simplu aşa v-aţi născut…
Oricum ar fi , mogâldeaţa aia de 7 ani nu merită tratamentul dumneavoastră infect, doamna gorilă.
Înţelegeţi?
Cât despre creier: o râmă cu un sfert de creier ar da dovadă de mai multă inteligenţă, mai mult tact şi mai multă sensibilitate decât dumneavoastră.

„Că mi-oi varsă plămânii aici pe masă, de mi-a tasni sângele din gât!
Să mor io dacă ştiu ce vrei să spui! Nu ştiu ce vrei să spui!
Scrie, băiatule, măcar scrie dacă nu gândeşti! Dictează!!!”

Doamna profesoare, mai femeie. Tanti!
Dacă v-aş vedea acum în faţa ochilor, v-aş lua de coadă, v-aş bagă într-un grajd şi v-aş ţine acolo câţiva ani.
Nu va îngrijoraţi, v-aş da mâncare şi apă la ore fixe. Mai multă decât meritaţi.
Şi v-aş pune, în fiecare zi, să scrieţi din coceni, după dictare: „Sunt o tută şi nu am ce caută în învăţământ!” De 100 de ori.
Apoi, după câţiva ani v-aş da drumul cinci minute şi, dacă mai ţipaţi la un copil, v-aş închide la loc. Şi v-aş ţine numai pe apă.

„Daţi-i trezirea, va rog, de trei ori! Poftiţi”, a strigat profesoară spre clasă. ”Trezeşte-te!”, au strigat în cor cei 20 de copii din clasă, în cor, semn că astfel de scene s-au mai produs. ”Încă o dată”, le-a cerut profesoara, nemulţumită, iar copiii l-au mai ”trezit” de două ori.”

Scena când îi daţi copilului o lecţie este macabră.
Pentru asta îmi trebuie încă un distonocalm şi o programare la cardiolog.

Unde va credeţi, doamnă? În „Ferma Animalelor”?
Unde dumneavoastră sunteţi mama scrofelină, staţi picior peste picior în vârful căpiţei, iar ceilalţi repetă în cor o incantaţie menită să va ridice în slăvi puterea?
E adevărată doar prima parte, în care staţi picior peste picior. Copilaşii aia nu va ridică în slăvi puterea, ci repetă terorizaţi nişte cuvinte. Probabil, tremură cand vorbesc.

Dar ştiţi ce e cel mai trist?
Elevii s-au simţit terorizaţi de doamna învăţătoare, unul dintre ei a resimţit dureri de inima după ce a venit de la şcoală.
Si mai trist este că unii părinţi au susţinut-o pe doamna, chiar au lansat o petiţie de susţinere.
Iar un inspector şcolar a declarat: „este posibil căprofesoara să fie apreciată, dar să aibă o tehnică de predare nepotrivită.”
Nepotrivită e funcţia de inspector şcolar pentru dumneavoastră, domnule! Iar sunetele acelea guturale nu pot fi ridicate la rang de tehnică. Si, faptul că îi acordaţi a două şansă învăţătoarei ne poate costa un copil.
Oricât de crud ar suna, un copil terorizat de această vacă ar putea claca în viitorul apropiat.
Iar de asta vă  faceţi direct răspunzător. Şi dumneavoastră şi părinţii care o susţin!”

Un părinte revoltat.

PS:Dacă ati avut răbdare pină la final, ati văzut că v-am făcut si „vacă”.
M-aţi putea da chiar în judecată pentru calomnie.
Ca să evităm un proces lung, îmi cer scuze anticipat:
Rog toate vacile care se simt ofensate să mă ierte!

 

48 thoughts on “Protestul unui părinte (sau profesoara isterică din Cluj).

 1. deea says:

  Vai de capul ei. Cum sa ii vorbesti asa unui copil? Cum sa ii inveti asa ceva pe copii? Eu m-as lua de ea daca as fi parinte si as avea copilul la ea. N-are niciun drept sa vorbeasca asa sau sa tipe. Nu e normal, ii traumatizeaza. Chiar nu face nimeni nimic?

 2. elena says:

  Nu mi-a reusit sa o ascult pe asta pana la final!! Imi provoaca greata. Pai cum sa-mi las copilul pe mana uneia ca asta???

 3. Gyldone says:

  O cretina frustrata, cu un lexic si un comportament de toata jena, dar in orice caz dascal nu e…acel copilas e deja traumatizat, ii tremura vocea in timp ce ea face pe nazista..e clar ca o fi fost tratata la fel in propria familie din care provine, dar niste teste psihogice ptr acesti „dascali adulti” nu exista?? Daca era in strainatate, o linsau parintii, nu mai profesa veci pururi si platea despagubiri micutului pana crapaaa!!!Avertismentul dat este egal cu Zero!!Va continua la fel peste 3-4 saptamani.Imi este rusine ca exista „asemenea dascali”!!!

 4. Aziyade Matei says:

  Nu as sta la discutii cu dementa aia, i-as face plangere penala. Asta ca sa fiu civilizata, pentru ca , daca as fi mama copilului, as tara-o de par prin toata scoala, chiar sa-i dea sangele pe gura. Vaca pamantului cu avertismentul ei de la inspectorat cu tot. Niste cretini.

 5. Emilia says:

  Va rog sa ma credeti ca nu am putut urmari pana la final scena. E crunt! Nu pot sa cred ca e adevarat … asta e invatatoare????? Nici nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul copilului si al parintilor …. pentru o clipa mi-am imaginat ca fiica mea (care este eleva in clasa I – e drept, nu la Cluj) ar putea fi in locul elevului … vai de mine, ca nu mai scapa din mainile mele 🙁

 6. Alina Mirt says:

  Sunt mama unui copil hiper-sensibil. Daca o vaca de genul ar rage la fiu-miu, as plati doi bodiguarzi tatuați sa intre peste ea in clasa, in lift sau pe casa scarii si sa tipe la ea pana se pișă.

 7. Dana says:

  As fi curioasa daca parintii care au facut petitie pentru sustinerea doamnei vaci, au copiii in clasa groazei sau in alta clasa. Pentru ca daca au copiii in clasa respectiva, inseamna ca fac parte din categoria parintilor care fac sluj la doamna vaca, iar copiii lor n-au fost umiliti de aceasta. Pentru ca daca ar fi suferit copiii lor o singura secunda, ar fi facut ca trenul. Nu zic, sunt copii foarte obraznici si greu de strunit, dar cand v-ati ales aceasta meserie, stiati ca sunt si copii cuminti si copii obraznici. Si parinti de copii care n-au bani sa va satisfaca toate dorintele, si parinti de copii care va dau si nu va mai saturati.

 8. Ada says:

  Cu tristete recunosc ca n-am putut sa ascult pana la final aceasta inregistrare! Ce e foarte trist este ca doamna din inregistrare si multi altii ca ea, n-au inteles ca un dascal nu e pus la catedra doar ca sa arate cat fac 1 + 1. Dascalii la fel ca si parintii, modeleaza comportamente….ei sunt cei pe care noi si copiii nostri ii luam drept exemplu….bun sau rau. Eu cred ca meseria de a fi dascal este una foarte grea…..de aceea nu toti suntem dascali. Doamna asta nu are ce cauta in invatamant si as ruga-o sa se mai documenteze si sa vada cum se preda unor copii de clasa intai. https://www.youtube.com/watch?v=SFnMTHhKdkw

 9. madalina says:

  „dna” vaca merita insemnata cu fierul incins. cu litere de-o schioapa V_A_C_A. sa nu uite in veci cat de vaca a fost.

  de fapt, ce-avem cu bietele animale?? cum s-o numim pe „ASTA” vaca??? poate fi o bucata de piarta fara suflet mai degraba decat un biet animal…e posibil ca vacile sa aibe si ele niscaiva creier,suflet….poate nu mult, dar cert e k au mai mult decat „asta”.

 10. namename says:

  Am citit ca aceasta cretina era sefa de catedra si facea parte din consiliul de administratie al scolii… Deci timpul trece, avertismentul se uita, copilul cu trauma a fost mutat din scoala, in curand nimeni nu mai vorbeste despre asta…si gata, e ca noua.
  vin cu o propunere: facem un top rusinica on line pe categorii (invatamant, sanatate, etc) si punem acolo numele tuturor celor de acest gen, cu link la intamplarile astea…ca sa ramana inscrise undeva..pe lista rusinii
  cine ii cauta vreodata pe net sa ii gaseasca aici

 11. nico says:

  nici eu nu am reusit sa ascult pana la capat.pur si simplu nu-mi vine sa cred ca e adevarat. nu-mi vine sa cred ca nu se face nimic. dar nu se face nimic sau aproape nimic atunci cand din vina unui doctor moare cineva drag. de ce s-ar face acum? ce ” a murit copilul ca a urlat ea ca vita la el?”
  eu nu-s violenta si cu siguranta nu instig la violenta, dar femeia asta trezeste in mine dorinta de a o traumatiza intr-un fel sau altul. ma rog, ea este deja, ca niciun om, macar pe jumatate normal nu are face asa ceva. dar pur si simplu vreau din suflet sa o vad pedepsita!!!

 12. Moniiset says:

  tibi, nu am devenit, eram! doar că nu am consaderit niciodată blogul acesta ca pe un loc de exprimare a spiritului civic, ori de reamintire a momentelor een care eemi treceau gloanţele pe le2ngă urechi sau eente2lnirea mea cu băieţii cu ochi albaştri, cea pe care o consider momentul meu suprem de spaimă.vicenţiu brătianu spunea ce2ndva nişte vorbe mari: prin noi eenşine . ele nu s-au pierdut şi nici nu s-au uitat, sunt mai actuale ca orice2nd. aştept şi eu derularea evenimentelor şi nu eemi ascund eengrijorarea.

 13. Pingback: Cruzime de moment sau practică "pedagogică" românească? - Cronica Carcotasilor

 14. raluca says:

  Mama mea e cea mai desteapta femeie de pe pamant: cand eram in clasa I si o profesoara a indraznit sa puna mana pe mine pentru ca alergam pe hol(lucru normal dupa mine pentru un copil), as vrea sa spun ca a luat-o de gat, dar as exagera, oricum a pus punctul pe i :ai o problema cu copiii mei, nu ii atingi, vii la mine si ii educ eu. Cum poate un parinte in ziua de azi sa aprobe violenta verbala de la un dascal fata de propiul copil nu am sa inteleg niciodata, de partea cu inspectorul scolar nici nu ma ating.

 15. Andre says:

  Ce cretina! Saracul copil! Este datoria ei de cadru didactic sa observe daca acel copil are intr-adevar probleme de concentrare si sa le remedieze nu sa il umileasca in fata colegilor. Fiecare scoala are afiliat un psiholog care poate discuta cu copilul. Un copil mai retras, care ramane in urma poate avea Asperger sau deficit de atentie, sau probleme acasa. Datoria ei ar fi fost sa faca investigatii nu sa reactioneze in halul asta. Are impresia ca daca urla ca o cretina va fi mai bine inteleasa. Tampita asta nu are ce cauta nici in societate intre oamenii normali nu numai in invatamant. Traumatizeaza copiii!Bietul copil va face ore bune la psiholog ca sa isi revina. Femeia asta nu are pic de tact pedagogic! Ar trebui sa stea undeva intr-un sanatoriu cu antidepresie si in camasa de forta.

 16. andi says:

  Sper ca se va gasi o metoda sa separe vacile cu diplome de oamenii cu adevarat pasionati de predat…Este inadmisibil sa i se permita sa mai stea o secunda in orice scoala de pe planeta asta. Are exact 0 tact pedagogic. Cat despre vitele celelalte, si anume parintii care semneaza petitii pentru doamna vaca, sper ca nu ii vom vedea cum latra lung cand in viitor vor trece si ei prin asa ceva cu proprii lor copii. A preda, si in special la clase mici, nu iti da dreptul sa zbieri ca o animala jegoasa dacaun copil nu se concentreaza. Nu inseamna ca e el prost, inseamna ca este ea inepta! Am avut din pacate astfel de profesoare care nu doar ca ne terorizau cu zbieretele din jungla dar aveau si tupeul sa bata copiii cand, cum si in ce fel aveau chef. Suntem in 2015…oare doamna vaca ar dori sa ni se alature? TREZESTE-TE, DOAMNA VACA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.