Laura Ioana Florescu are scleroza multipla si cinci pareze. Drept urmare, ea primeste de la statul roman exorbitanta suma de 39 de lei/ luna. Primea, pentru ca infractoarea deosebit de periculoasa a fost prinsa. (Poate ati citit despre caz la Corina Bacanu, Mediafac, Digi 24, Adevarul sau la cei care au preluat-o).

 

Poate va intrebati daca a facut o crima sau a spart vreo banca. Sau a fost implicata in vreun dosar de coruptie.
Ei bine, nu! Fata a facut o fapta mult mai grava: a scris o carte de poezii.
Pentru ca a primit de la editura uriasa suma de 230 de lei, rezultata in urma drepturilor de autor, Laura a fost lasata fara ajutorul de la stat, de 39 le lei/luna.
Aici sunt doua probleme, una materiala: Olguta Vasilescu spune ca asa e legea si ca nu ar mai avea dreptul la cei 39 de lei. O comisie i-a schimbat gradul de invaliditate din II in III. Ca si cum un om cu scleroza multipla s-ar putea face bine. Cine e in comisia asta, nu stiu. Dar e clar ca desteptii care au facut asta au comis un abuz.
Din ce vad eu, la 39 de lei primiti, Laura are grad de invaliditate mediu. Asta inseamna ca ARE DREPT DE MUNCA. Ori am eu nevoie de lamuriri, de oameni care sa imi traduca din romana in romana, ori Olguta nu stie legea.

A doua problema e morala: voi va dati seama ca traim in tara in care o fata cu scleroza multipla, o boala ingrozitoare, a scris o carte de poezii, iar statul a lasat-o fara bani? In conditiile in care o gramada de borfasi, hotomani si corupti au scris carti in puscarie si pedepsele au fost diminuate? Va dati seama ca exista o directiva( pot baga mana in foc pentru asta) pentru ca aceste comisii sa reincadreze persoanele cu invaliditate la alt grad,  pentru a le da mai putin bani de la buget? Pe principiul: am promis mariri de salarii, acum trebuie sa luam bani de la persoanele cu handicap!

Mai mult, in Romania, se dovedeste clar ca scrisul e o crima. E mult mai grav sa scrii poezii, daca ai o boala grava si cinci pareze, decat sa fii un hot nenorocit si sa furi milioane. In primul caz, statul iti ia banii inapoi, in al doilea nu mai recupereaza nici naibii prejudiciul. In primul caz, esti lasat sa mori de foame, in al doilea primesti un arest la domiciliu. Rau de tot, cand domiciuliul tau are ponton, piscina si vreo 5 hectare in Snagov.

Pe Laura o puteti ajuta donand aici. Ca statul n-o va ajuta in veci!

Cont RON RO60RZBR0000060018720895
Cont EURO RO49RZBR0000060018720899
Cod swift RZBRROBU
Florescu Ioana Laura
cont PayPal lauraioanal@yahoo.com

 

3 Comentarii la “In Romania, este mai grav sa scrii poezii decat sa furi milioane.

 1. Bogdan says:

  „Mai mult, in Romania, se dovedeste clar ca scrisul e o crima.”

  Nu pentru toti. Uita-te la toti acei politicieni simpatici care au scris carti peste carti in puscarie si au beneficiat de eliberare inainte de termen tocmai datorita nemuritoarelor lor opere.
  Pentru oamenii de rand intr-adevar scrisul poate fi nu atat de folositor cum le-a fost iubitilor de politicieni.

 2. Andreea says:

  La cat de des se posteaza pe Fb si se “maimutareste” nu pare deloc bolnava si nici neajutorata, ba din contra scrie ca nu are bani si de bautura, de tigari totusi ii ajung si de fashion si aranjat. Nu prea ii mai ajung in schimb pt tratament de aceea ar mai vrea un ajutor de la stat si de la cine mai este dornic sa doneze .
  Nu contest talentul dar nu mi se pare un caz atat de trist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *