Mai precis, se cheama apa meteorica, sau pluviala si este apa care provine din precipitaţii atmosferice si se evacuează prin reţeaua publică de canalizare.
Platim pentru colectarea, transportul si epurarea apei provenite din precipitatii. (H.G. 1591/2002, care prevede: „cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua publică de canalizare este determinată prin înmulţirea cantităţii specifice multianuale de apă meteorică, stabilită conform normativelor în vigoare, cu suprafeţele totale ale incintelor construite şi neconstruite, declarate de fiecare utilizator.”)

apa de ploaie

„Domnilor guvernanti, va multumim pentru aceasta Hotarare de Guvern exceptionala. Era, pe vremuri, o gluma a bunicului meu: „astia or sa ajunga sa ne puan taxa si pe apa de ploaie.” Si s-a intamplat! Am ajuns sa traiesc vremurile alea.

Vreau doar sa va intreb cateva lucruri, de curiozitate:
1. Eu sunt din Buzau si Compania de Apa a declarat in luna iulie 2014 valoarea coeficientului de apa meteorica de 0,054 litru/metru patrat.
Statia Metro Buzau a declarat 32 de litri/metru patrat. Care e adevarul?
Si, mai ales, cum se fac calculele la dumneavoastra? Trageti la sorti?

2. De ce se incaseaza taxa pe apa de ploaie si pentru lunile in care NU A PLOUAT DELOC?
Asadar, nu ati colectat si transportat si epurat niciun litru de apică!

3. Cum se face ca, in doua cartiere diferite ale orasului, doua case cu aceeasi dimensiune platesc sume diferite?
Cine sta sa masoare in ce cartier ploua mai mult? De curiozitate intreb, cum se determina sumele care trebuie platite? Tot tragere la sorti?

4. Cine sta sa cuantifice exact cata apa de ploaie se scurge de pe un bloc, spre exemplu?
Cum faceti acest calcul? Tot de curiozitate intreb.
L-ati angajat pe Einstein la Regia de Apa?

5. Astept cu interes sa platesc:
-taxa pe aerul respirabil. Pentru ca, nu-i asa, noi eliminam noxe, atat pe gura, cat si pe…
-taxa pe mersul pe jos. Transpiratia noastra poate dauna mediului. E normal sa o platim.
-taxa pe uitatul in zare. Cu cat ma uit mai mult, cu atat vad mai multi hoti si tampiti.
-taxa pe privitul în vitrine. In logica celor de mai sus, mi se pare o taxa absolut normala.”

Cetateanul Camfurat

AI CARTE, AI PARTE!

“Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 38 de lei si se comanda online, daca intri pe Bookzone. Cartea este disponibila AICI.

cover_blogb
https://www.cronicipebune.ro/halta/

10 thoughts on “Stiati ca platiti taxa pe APA DE PLOAIE?

 1. Pingback: Stiati ca platiti taxa pe APA DE PLOAIE? | Stiri Teleorman

 2. Bogdan says:

  Trebui sa fii putin ignorant ca sa nu vezi logica acestei taxe. Daca nu ar fii constructii pe teren (casa, grajd etc.) apa meteorica ar intra in pamant, nu ar ajunge in sistemul centralizat de colectare a apelor pluviale (meteorice). Din moment ce ai casa si nu iti strangi apa de ploaie in galeti sau alte recipiente, pentru a evita sa ajunga in strada, imi pare de bun simt sa platesti pentru faptul ca statul colecteaza apa aia si nu o lasa sa te inunde pe tine sau pe vecinii tai. Exista evident exceptii, cand aceste sisteme nu fac fata, dar aia este o alta poveste. Mai mult de atat, daca mergi la compania de apa, cei care se ocupa cu gestionarea apelor pluviale, si demonstrezi ca iti gestionezi singur apele meteorice (fie ai un bazin foarte mare in care le colectezi si apoi le folosesti in agricultura sau orice alta solutie care nu permite apei sa ajunga in drum) o sa fi scutit de plata acestei taxe. Volumul de apa care se factureaza se calculeaza in functie de datele statistice legate de cantitatea medie de ape meteorice din zona ta si suprafata de teren pe care o ai. O stii pe aia cu Bart Simpson care a fost pus sa scrie pe tabla „promit sa folosesc google inainte sa mai pun intrebari cretine”? Ii poti urma exemplul!

  • Unucareplăteșteapadeploaie says:

   Bă, da’ dăștept ești! Cînd catindezi la ceva, să știu să te votez, că vă că ej bun? Da’ când intră apa peste tine ìn casă sau îți răpește basculanta de pe stradă din cauză de canalizare de-a-mpulea, cine plm plătește? Că mă și enervași!

 3. ani says:

  Stii ce mi se pare mai interesant? Ca apa potabila are tva 9% iar canalizarea si apa meteorica au tva 24%. Asta e culmea inteligentei finantistilor. Știai asta?

 4. Pingback: Firea, apa și politica | In Cuiul Catarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *