Sunt norvegianul Anders Kristoffersen Bjoerndalen.

Am citit si eu interviul cu scriitorul nostru Steinar Lone, care declara ca: „Din secolul 19, noi nu ne mai batem nici câinii”. (Republica.ro)
Asa este, dar nu pentru ca nu am vrea!
Eu cel putin, imi doresc extrem de mult sa imi mai altoiesc din cand in cand la fund copilul! Cu nuiaua, cu rigla si, uneori, cu palma! Cand nu e cuminte si nu invata bine!
„Unde da tata…creste!”, asta e proverbul vostru romanesc. Iar eu sunt de acord cu el! Bravo, Romaniaaaaa!
Asa ca sunt in cautare de tara. Am incercat in Europa de Vest, dar situatia e cam grea si acolo. Nu prea poti sa-ti altoiesti pruncul.
Dar azi, am citit un raport al organizatiei Salvati Copiii: „Nu excepţia, ci regula. Cu toate acestea, cei mai mulţi dintre cei care asistă, direct sau indirect, la acest fenomen, au ajuns să-l privească detaşat, aproape cu indiferenţă. In România anului 2014, unu din cinci copii suferă de o problemă comportamentală, urmare a abuzurilor la care a fost supus”.
Domnilor, va intreb direct: ma primiti si pe mine in Romania?
Eu consider ca o palma din cand in cand e buna in educatie!
Apoi, am citit ca in Romania Statul nu face nimic daca parintii sunt alcoolici. Pai, la noi in Oslo, Statul iti ia imediat copiii! E corect asa ceva?! Pe Statul Roman il doare drept in fund! Dorm minorii pe strada, prin canale si nu il intereseaza deloc!

copiii-strazii1
Sau daca parintii se drogheaza…In Romania nu intervine nici dracu’! Nici macar daca ii vede pe parinti pe strada, drogati si cu copilul lor in picioarele goale, iarna!
Statul nu face nimic! E perfect, pentru ca as vrea si eu sa ma mai droghez din cand in cand…Nu mult, de doua-trei ori pe saptamana.

In plus, la noi sunt putine mame adolescente:8 la mia de nasteri, In Romania sunt 39! Ceea ce nu e corect, pentru ca eu ca norvegian vreau adolescente!
Ca sa nu mai vorbim de prostituate! In Norvegia nu vezi prostituate minore, dar in Bucuresti sunt 30% dintre ele..Tare!
Analfabetism: Norvegia- 1%. România- 6%.
Ce sa va mai zic…norvegienii sunt absolut inapoiati!
(A, am uitat sa va spun: rata fertilitatii e mai mare in Norvegia decat in Romania, de aia nu va dau dreptate cu privire la acest aspect-Norvegia- 1,85, România- 1,6)
cer

La voi, in Romania, protectia copilului este o gluma proasta! Exact cum vreau eu!
Pai, la noi in Norvegia daca iti lovesti copilul, esti trimis automat la psiholog. Daca nu se rezolva nici acolo si insisti in a spune „e copilul meu, fac ce vreau!”, risti sa iti ia Statul copilul. 95% din cazuri se rezolva la psiholog, dar daca tu insisti ca vrei sa il bati..ai incurcat-o!

Asadar, ma primiti? Ca depun maine cerere de azil!
VREAU SA IMI BAT LINISTIT COPILUL! EU L-AM FACUT, EU IL BAT! DACA VREAU SI AM CHEF!”

Anders Kristoffersen Bjoerndalen, Oslo

*gasiti ultimele articole pe facebook/cronicipebune

 1. Octav Fulger says:

  Adica daca esti de partea familiei Bodnariu automat esti adeptul principiilor mioritice: „Bătaia este ruptă din Rai” și „Unde dă mama crește”.Eu nu sunt adeptul violentei sub nici o forma.Nu este normal sa folosesti violenta .Dar pentru asta consider normal sa fie pedepsiti cei ce apeleaza la violenta .Un lucru perfect normal,peste tot in lume violenta este considerata o contraventie(violenta verbala) sau o infractiune(violenta fizica).Parintii sa fie pedepsiti,amendati,batuti cu biciul in piata publica,etc,Dar sa le rapesti copiii ….asta este terorism! Asta face de fapt Barnevernet.Practici ce amintesc de Hitlerjugend.Dar pana la urma datele sunt extrem de putine.Initial s-a spus ca delatiunea a pornit de la invatatoare care a anuntat Barnevernet-ul deoarece o sora din cele doua a spus :” omul rau este pedepsit de Dumnezeu”.Mai apoi s-a spus ca directoarea care este vecina cu familia Bodnariu a sustine ca aceasta familie creste copii intr-un mediu extrem de religios dar nu folosesc violenta fizica.Deci cauza este RELIGIA.Mai tarziu tatal spune intr-un interviu ca exista posibilitatea sa mai fi aplicat o corectie fizica.Dar copii i-au fost luati din concepte religioase.RELIGIA unei persoane nu este din cauciuc sa o poti plia pe o cultura sau alta.Pai daca religia penticostala sau ce naiba sunt este atat de periculoasa cum caracterizeaza Barnevernet-ul religia musulmana?Referitor la acest articol,o mizerie de bascalie.
  Interesant!Foarte incitant ce ne spune acest domn norvegiantraducator,scriitor!!!!
  Demult,cand eram elev,faceam ore de practica in fabricile si uzinele patriei.Erau niste lozinci pe pereti mobilizatoare destul de puerile,asa scrise pt .toti idiotii sa poata fi pricepute si de ei.Domnul Steiner se adreseaza idiotilor?El ne descrie o lume idilica,un rai pe pamant cum numai in Norvegia exista.Ce exemple manipulatoare ieftine ne da acest ilustru domn Steiner.Doar un exemplu-i dau acestui domn mai recent ,nu din secolul 19 .Cazul NORVEGIANULUI Anders Behring Breivik care a omorat 77 de oameni,a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare,dupa 10 ani poate sa fie eliberat iar acum este scriitor prolific in inchisoarea din Ila.E de prisos sa spun ca acest Breivik a crescut in plasament in nu mai putin de 7 familii?Sau trebuie sa spun acest aspect?Pedofilia in aceasta tara nu este considerata infractiune,homosexualitatea este la cote inspaimantatoare,dar acest domn Steiner ne prezinta Barnevernet drept raiul copiilor.De atata buna educatie au ajuns asa de dezaxati?

   • Mateescu Cristian says:

    Dar dacă tatăl familiei nu a comis nici o violenţă fizică asupra copiilor? Varianta asta de ce nu o admiteţi? Aveţi vreo prejudecată în în acest caz? Credeţi orice vi se spune? Vorbiţi din propria dumneavoastră experienţă?

   • MARC says:

    SILVIU, LEGEA LOR NU SPUNE CA DACA LAI LOVIT TI-L IA AUTOMAT.SE PARE CA TREBUIE SA FIE O CONSILIERE SE PARE CA TREBUIE SA SE FACA NISTE PASI PRELIMINARI INAINTE SA TI-I IA.DAR AS VREA SA SPUN CA ACESTI COPII AU FOST LUATI DE NISTE ANGAJATI AI BARNEVERNET CARE SUNT DOAR AGENTI ADMINISTRATIVI FARA O SENTINTA A UNEI INSTANTE SAU O INCERCARE DE CONSILIERE A PARINTILOR.NU AU FOST GASITE DOVEZI DE VIOLENTA PE COPII CHIAR DACA AU FOST CERCETATI.PARINTII AU RECUNOSCUT DIN INITIATIVA LOR FARA SA FIE FORTATI,SI ASTA TREBUIE SA FIE O BILA ALBA NU UNA CU CARE SA FII EXPEDITIV SI SA ZICI CA AU CALCAT LEGEA IAR COPII TREBUIE LUATI. BARNEVERNET TACE SI ACEASTA TACERE POATE FI INTERPRETABILA IN FAVOAREA LOR PT. CA OAMENII IN GENERAL SPUN CA STIU EI CE STIU.DAR TOTUSI NU CRED CA TREBUIE ACORDATA INCREDERE UNUIA CARE TACE MAI MULT DECIT UNUIA CARE ESTE SINCER SI SE FACE VULNERABIL PRIN DECLARATIA UNEI PALMI LA FUND.EU NU CRED CA TREBUIE MERS PE EXTREMA : A DAT IN COPII TREBUIE LASAT FARA CA A CALCAT LEGEA. REPET CRED CA AR FI DE BUN SIMT DACA AR FI FOST NISTE INCERCARI DE CONSILIERE SI O INCERCARE DE ATENTIONARE A PARINTILOR.MOTIVUL PT. CARE AU FOST LUATI NU A FOST BATAIA CI INDOCTRINAREA RELIGIOASA.DAR S-A RENUNTAT PT. CA NU DADEA BINE INTR-UN STAT CIVILIZAT SI SA LUAT MARTURIA COPIILOR DEPRE BATAIE CARE SE STIE CIT DE MANIPULABILI POT FI.DACA URMARESTI FIRUL EVENIMENTELOR DE LA INCEPUT POTI AFLA MAI MULTE LUCRURI CIUDATE.DAR SE PARE TOTUSI CA LEGEA LOR ESTE AMBIGUA SI LASA LOC LUARII COPIILOR ORICUM, PT. CA SUNT COSIDERATI AI STATULUI.TOTUSI NU ESTE NEVOIE DE O INSTANTA PT. ACEASTA SI ASTA AR TREBUI SA CONVINGA FELUL IN CARE FUNCTIONEAZA BARNEVERNET, CU STIMA MARCEL.

   • RONA says:

    Domnule Iliuță , ce tot bați apa-n piuă că i-au violentat părinții , că în Norvegia se respectă legile iar la noi nu se respectă . Nimic din ce spun oamenii care își lasă comentariul aici nu te convinge că ,,actul violent ,, e scoaterea copiilor din această familie .Ce tot o dai învârtită că părinții Bodnariu sunt răi . De ce ești atât de înverșunat împotriva lor ? AI LUAT CUMVA BĂTAIE DE LA PĂRINȚII TĂI ? Poate că încă te doare , dar asta nu înseamnă că trebuie să te răzuni pe acești părinți pentru că dumneata ai rămas cu sufletul trist .Violență e ceea ce faci dumneata când instigi oamenii unii împotriva celorlalți. Asta e violență .Pe noi ne-a înrăit comunismul , foamea și lipsurile și e tare greu să schimbăm mentalități crescute în violență, dar pe norvegieni cine i-a violentat ? Nu mai suport să mai aud că suntem înapoiați și intoleranți față de minoritățile sexuale . Ce să tolerăm ? VIOLUL ASUPRA COPIILOR ? PEDOFILIA ? Ai atâtea dovezi în față și te faci că nu vezi fiindcă e la modă să spunem : vai , eu , eu n-am nimic împotriva celor cu altă orientare sexuală …… ei , hai mă lași ? Nici eu nu am , îi tolerez , dar pentru mine toleranță se termină atunci când vii peste mine în casă să-mi iei copiii fiindcă s-au lărgit ,, dosurile ,, celorlalți și nu te mai satisfac . Domnule Iliuță , cuvintele dumitale sunt ca un bumerang , iar bumerangul se întoarce . Pământul acesta românesc rodește genii ,inventatori , medici buni , oameni buni ,copii frumoși și eu cred în valoarea noastră pe care dumneata , după cum se vede nu dai doi bani (se vede după critici).Nu știm noi cum s-au petrecut faptele în familia Bodnariu ,cum nici dumneata nu știi, dar știm și vedem că sistemul din Norvegia greșește. Mă uitam cu amuzament la CRONICA CÂRCOTAȘILOR , dar acum sincer …. nu mai vreau , totul e luat în derâdere , voi aveți întotdeauna dreptate, toți sunt criticați . Atitudinea voastră mă scârbește . Dumneata , ca om de media ești și formator de opinii și de aceea cred că tot ce spui dumneata influențează intr-o anumită măsură oamenii care te citesc ,deci si dumitale ești răspunzător de atitudinea și comportamentul tinerilor. Totuși cred că ești un om cu sufletul bun dar ceva în jurul tău nu merge bune de ești atât de CÂRCOTAȘ. LUCRURILE NU SUNT ÎNTOTDEAUNA CEEA CE PAR A FI. O SEARĂ BUNĂ PE MĂSURĂ .

    • Silviu Iliuta says:

     Doamna, nu e obligatoriu sa va uitati la o emisiune daca nu va place. Aveti atatea variante inteligente! (sau nu)
     In rest…wow! Norvegienii sunt balauri, ne fura copiii si ii violeaza. Dar, doamna, despre cei din Gara de Nord ce ziceti? Stau pe acolo de 25 de ani. copii?
     Nu iesiti in strada si pentru ei sau aia nu sunt copii?

  • Soso says:

   Nu cred ca e bine să ne legăm de exceptii sau de rateuri ale sistemului, gen Breivik. Pentru ca se pot da contraexemple de tip „teroriștii islamiști de la ISIS au crescut în familiile lor, cu rezultatele care se vad.” Evident, rationament absurd, nu putem generaliza folosind exceptii. Iar ce se știe în România despre caz se știe datorită presei românești care e cum o știm cu toții. Normal e ca dacă familia se simte nedreptățita să se adreseze justiției. S-a ajuns până la CEDO cu tot felul de cauze.

 2. Dani says:

  Ce natarau e asta pai in norvegia am inteles ca proxenetismul e in floare si sa nu mai zic de gay lesbience si toate neamurile de psihopati sexuali si se mai dau mare ca ei isi educa bine copii.domnilor norvegieni statul nostru poate doarme dar poporul nu.inca isi pastreaza obiceiurile cum ar fi rusinea din mosi stramosi

  • Vlad01 says:

   Pai daca o luam cu ce am auzit, asa am auzit si eu ca in Romania nu are lumea curent, apa calda, numai curve minore pe strada care sunt exportate si prin afara de toate curvele din europa sunt majoritar romance, betivi peste tot si furtul este la ordinea zilei.
   Homosexuali sunt si la noi in tara cu tona numai ca stau ascunsi din cauza homofobilor si fanaticilor religiosi care inca mai cred ca anul este 1900 si sexualitatea este o alegere in timp ce tasteaza pe un computer care a fost inventat de un homosexual care deasemenea a si decriptat codurile folosite de nazisti

   Faza este ca tu ai „auzit” iar eu am vazut ce este la noi in tara si prin afara.

  • Marius says:

   Pai mai Dani, daca aia e o tara plina de psihopati sexuali, de ce au unul dintre cele mai bune nivele de trai din lume? Sau de ce sunt printre cele mai bogate tari( La stat ma refer)
   Statul doarme si poporul nu? SERIOS? Noi suntem o tara de IDIOTI. Vrem schimbare, dar doar din partea altora, nu sa ne schimbam si noi.
   Suntem o tara de pensionari retardati, care voteaza exact cum le spune popa in sat. O tara de cocalari cu 4 clase, jumatate taximetristi,jumatate paznici. Aia care ies in firea lor, pleaca din tara.

   Au ramas prostii si pensionarii. Iar 4.5 milioane de salariati si 5.5 milioane de pensionari!!!Restu sunt copii, tigani si cei care muncesc la negru.

   Nu-mi spune tu mie de traditii. Traditiile IDIOATE si CREDINTA OARBA pe care o au romanii in CACATUL asta de religie si biserica ne-au adus in situatia asta.
   Norvegienii sunt majoritatea atei. Si uite ai dracu ce rau le merge.

   • mari says:

    Stimate domn, sa stii ca nivelul cel mai ridicat de trai al norvegienilor consta in a manca paine unsa cu unt, resturi de peste din tuburi ca de pasta de dinti, din a face cumparaturile in Suedia pt ca e prea scump sa cumperi carne in Norvegia, etc Iar oamenii sunt individiosi, cu doua fete, prost crescuti si paraciosi. Daca se intampla sa fii mai muncitor decat ei esti exclus! Si toate astea le spun din experienta, pt ca am trait acolo si numi.a placut! Totul despre Norvegia este PROPAGANDA mai rea decat cea comunista!

 3. adrian says:

  ciudat. toti sustinatorii institutiei norvegiene apeleaza la erori logice si ridiculizari.
  oponentii mai baga si cate o cifra, precedent, etc.
  nu reusesc de nici o culoare sa inteleg ce relevanta au pozele si situatia trista a serviciilor sociale din Romania cu speta Bodnariu.
  pana una-alta, 6% din populatia minora a Norvegiei este institutionalizata.
  rata sinuciderilor in randul copiilor rupti de familii este inspaimantatoare.
  Anders ar putea sa mearga si in Cehia, Suedia, Lituania, Polonia, Sri Lanka, etc.
  toate aceste tari au avut probleme similare cu Protectia Copilului din Norvegia.
  in rest, un articol ridicol de la a la z.
  ironii si sarcasme ieftine, demne de un elev de gimnaziu.

  • Jorjel norvegianu says:

   si ce te f–e grija de ce se intampla in biata Norvegie? Zice legea ceva? A respectat? Atunci ce mai discutam? Daca nu dai ocazia sa ti se intample, nu ti se intampla.
   Si poate ar fi mai bine sa scoti capul pe geam si sa vezi de 10X mai multe probleme decat fam. Bodnariu. Hai noroc si vezi ca maine e zi de pupat moaste!

 4. Narcis says:

  Nici eu nu sunt de acord cu violenta si cu atat mai putin nu sunt de acord cu bataia data copiilor.Dar tu, poti sa spui cu mana pe inima in fata lui D-zeu ca nu le-ai dat baietilor tai nicio palma, ca nu i-ai mustrat niciodata mai tare decat era cazul?Sa nu uitam ca si atacurile verbale sunt tot o forma de violenta la adresa copillor…Eu am copii si recunosc ca o palma la fund am mai dat, dar nu am dat ca sa doara sau sa fac rau, a fost o forma din asa-zisa educatie parinteasca.
  Ajungem sa fim mai catolici decat Papa…eu nu stiu de ce avem voie sa calcam iarba cand stim foarte bine ca si ea este un organsim viu si in iarba traiesc mii de sufletele care necesita protectie..iar noi le calcam…
  Recunosc ca nu am fost batut de parinti, dar o palma data de tatal meu la timp m-a dus sigur pe calea cea buna si i-as pupa si acum talpile pentru ce a facut atunci, daca ar mai trai..Palma pe care mi-a dat-o m-a facut sa-mi revin nu prin forta loviturii cat prin rusinea pe care mi-a produs-o, m-a facut sa trec peste orgoliul meu de copil alintat si sa il ascult pe el..si foarte bine a fost!
  La fel si restul ipocritilor care zic ca nu stiu ce-i aia bataia fata de copii…cati dintre ei, ca sa nu zic toti, nu au primit cate o palma de la parinti cand erau mici si acum, ajunsi la o varsta si la o anumita experienta de viata, isi dau seama cat bine le-a facut acea palma.
  Am vazut si copii cu vanatai pe fata si pe corp de la bataie..aici nu mai e loc de discutie, puscarie pentru cel care a facut asa ceva!dar sa ridici un pic tonul la copil, o palma usor la fund DOAR atunci cand e nevoie…poate e bine sa lasam ipocrizia la o parte si sa gandim la rece.

  • Anca says:

   esti cretin…tocmai pt ca „dar o palma data de tatal meu la timp m-a dus sigur pe calea cea buna si i-as pupa si acum talpile pentru ce a facut atunci” nu e ok…daca gandesti asa imi pare rau sa te anunt ca nu esti e calea cea buna 🙂

   • Gabi says:

    Dar tu pe ce cale esti? Toti s-au trezit experti in crescut copii. Ai mancat prea multa bataie cand ai fost mica sau ce? Sunteti penibili oameni buni. Voi cu psihologia voastra tampita, de 2 bani. Niste handicapati s-au apucat de scris psihologia copilului si voi, ca niste boi, dati din cap: „Da…dom’le” Daca unii handicapati mintal si-au nenorocit copiii, inseamna ca pedeapsa e de vina sau tampitii aia de parinti care nu au avut creier si si-au varsat nervii si frustrarile aiurea pe copii?
    Educatia trebuie facuta de parinti intr-un mod iubitor, cu rabdare si chiar daca pedepsesc, cu dragoste, pentru copii e benefic si credeti-ma ca prefera mai degraba o pedeapsa, decat cum zicea un parinte asa-zis modern, care nu si-a pedepsit fata niciodata, doar o ameninta ca o da la straini (sau tigani…) sau ca nu mai vorbeste cu ea. Bai, oameni buni, intelectualilor, mai bine imi dai o palma la fund, decat sa-mi zici asa ceva!!! Voi chiar v-ati tampit de tot?

  • Mihaela says:

   Am si eu un baiat de 6 ani si jumătate, rade, aleargă, sare toata ziua, tipa, cânta, se mai lovește, strica, Per total e fericit! Stii de ce? Pt ca masa si tasu’ sunt oameni maturi (culmea e ca l-am avut de tineri, 21 respectiv 22) si il respecta, nu l-am chelfănit niciodata! Refuz sa fiu eu motivul durerii/tristetii lui! Cand nu înțelege „din prima” ce i se spune, tratam situatia cu răbdare si bun simt! Rolul meu e sa ii ofer incredere si sa caute sprijin in mine. Nu il bruscam sau mai stiu ce ii faci tu copchilului tau cand nu asculta ordinele tale!
   Si eu am fost pălmuită dar pot spune ca as fi putut trai si fara asta dar am jurat ca o sa rup firul asta vicios in care iti „educi” copiii cu palma
   Mi-e mila de copiii tai ca au părinți care dau vina pe ei pt faptul ca nu isi pot controla temperamentul
   Sper sa dormi bine noaptea si data viitoare cand te mananca palma, da-ti una peste fata, măgar de 2016!

 5. Sara says:

  Fara suparare, hai sa facem un exercitiu de imaginatie…. Ai un copil asemanator alora de pe ” Gradina Facebook”. Ce faci? Bineinteles ca, intai porti o discutie cu el, nu? Si ce te faci daca nu intelege cu vorba buna ca ceea ce ii explici e spre binele lui? Ca dupa legile UE nu ai voie nici sa aplici alte metode, cum ar fi pedeapsa nonviolenta sau cearta… Il predai statului? Te resemnezi la gandul ca al tau copil este motiv de distractie a altora? Cunosc astfel de parinti si crede-ma ca nu se pot resemna.
  Sigur ca Romania nu poate fi catalogata ca fiind de prima clasa in acest moment, mai ales la capitolul educatie, dar asta si din cauza Mediei ce nu mai prezinta tinerilor modele demne de urmat. Iar aceasta practica a fost introdusa in tara noastra tot din aceste tari dezvoltate, cu ” minti deschise spre nou”. Si ce este mai frustrant, faptul ca in toate tarile exista aceasta categorie de persoane, doar ca ei nu-si mediatizeaza in emisiuni sau articole ” seriale” problemele interne.
  Sigur ca admiram la alte tari promtitudinea cu care se aplica legea, dar nu poti sa nu gandesti ca la astfel de situatii pot exista si abuzuri. Cum de altfel abuz mi se pare si faptul ca acesti parinti nu si-au putut vedea copiii de cand statul a hotarat sa ii ia. Ok. Ai incalcat legea, platesti. Dar sa nu ti se dea voie sa ii vezi, da, mi se pare abuz. Iar daca legea lor ar fi fost atat de drastica la violenta asupra copilului, parintii erau acum in inchisoare, nu liberi sa-si expuna punctul de vedere prin Media. Acest lucru nu iti da putin de gandit?
  Accept parerea ta in privinta violentei fizice si sunt de acord cu ea. Dar nu pot fi de acord cu smulgerea copilului din sanul familiei la sesizari , fara anchete ample din care sa reiasa clar ca nu merit sa ma numesc parinte. Vezi si cazul copilului care a vrut sa se razbune pe parinti si a sunat la Protectia Copilului( nu retin in ce tara era), reclamand ca este batut, fara sa-si dea seama de consecinte, apoi regretand ca a facut acest lucru.
  Parerea mea este ca nu trebuie sa fim atat de vehementi in a ne exprima opiniile in anumite situatii, atat timp cat nu cunoastem clar probele ci le aflam doar cu titlul de informatie.
  O zi buna iti doresc!

   • Sara says:

    Sincer, daca ma gandesc la confortul si siguranta zilei de maine a mea, as alege orice tara civilizata din lumea asta. Dar cand ma gandesc ca imi pot pierde copilul la simpla sesizare a unuia ce nu ma agreeaza, din diverse motive, prefer Romania.
    De altfel, stii cum s-a infiintat aceasta institutie in Norvegia? Si mai stii ca este o institutie privata ce primeste de la stat o anumita suma de bani pe cap de copil ce-l salveaza din bratele parintilor violenti? Vezi si declaratia Renatei Weber , care recunoaste ca aceasta lege este dusa la extrem de cei din Norvegia si ca sunt multe cazuri reclamate.
    Cat despre statistici, ma abtin in a comenta, deoarece astea sunt facute tot de oameni cu anumite interese. Sigur ca nu ne comparam cu Norvegia in multe situatii, asta nu inseamna ca imi denigrez tara in orice situatie.
    Asa cum nu poti sa-i bagi in aceeasi oala pe norvegieni ca un dezaxat isi juca fata la poker, asa nu-i poti baga in aceeasi oala pe parintii ce-si tin in frau copiii prin pedepse minime cu aia ce-i persecuta fizic si psihic zi de zi.
    Mai am o intrebare si termin. De ce tarile astea ce se vor modele de urmat nu au aceeasi atitudine cu cei de etnie rroma, ce-si folosesc copiii in scopuri ilegale ? Cersit, furat…etc. traiesc pe teritoriul tarii lor in corturi facute din carton, nu au niciun venit….pe ei de ce nu-i salveaza?

   • Alui says:

    Statisticile (copiate dintr-un alt articol de pe smartwoman semnat de Caia) au tot atata legatura cu cazul asta cat are si recolta de cartofi din Papua Noua Guinee de anul trecut. Daca Barnevernetul doreste sa foloseasca statisticile respective ca dovezi in procesul impotriva familiei Bodnariu, sunt sigur ca judecatorul va fi convins

 6. Narcis says:

  Norvegia incearca sa ajunga cu cetatenii sai spre un nou om, ateul perfect si bine inoculat care sprijina societatea intr-un anumit mod.
  Asta vrem si noi???

   • Alui says:

    Statisticile (copiate dintr-un alt articol de pe smartwoman semnat de Caia) au tot atata legatura cu cazul asta cat are si recolta de cartofi din Papua Noua Guinee de anul trecut. Daca Barnevernetul doreste sa foloseasca statisticile respective ca dovezi in procesul impotriva familiei Bodnariu, sunt sigur ca judecatorul va fi convins ca parintii sunt niste criminali feroce si ii va trimite in inchisoare direct langa Breivik! Doar sa nu-i vina avocatului apararii idea de a aduce dovada cu productia de cartofi din Papua Noua Guinee, ca sunt sigur ca Barnevernet a incurcat-o atunci!

   • Alui says:

    Statisticile (copiate dintr-un alt articol de pe smartwoman semnat de Caia) au tot atata legatura cu cazul asta cat are si recolta de cartofi din Papua Noua Guinee de anul trecut. Daca Barnevernetul doreste sa foloseasca statisticile respective ca dovezi in procesul impotriva familiei Bodnariu, sunt sigur ca judecatorul va fi convins

    • Silviu Iliuta says:

     Nu sunt copiate, ci date cu link si multumiri. Sper ca faci diferenta.
     Daca nu..asta e.
     Iar legatura pare ceva mai stransa decat a ta cu logica.
     Bafta!

 7. Iulia says:

  Nu pot sa nu fiu socata de reactia romanilor la acest caz. Ce este clar, nu ai dreptul sa ai o alta parere argumentata despre cazul acesta.
  Traim intr-o tara vai de steaua ei pentru ca suntem furati si mintiti si ne mai furam si intre noi sa fie tabloul complet, legile din absolut orice domeniu sunt facute in marea lor majoritate „la misto”.
  Avem atat de multe probleme in tara asta in special in directia asta a educatiei si a protectiei copilului , protectie care mai pe romaneste, nu exista, poti sa iti bati copilul pana il omori, poti sa mori cu el de foame in casa(vezi cazuri de familii cu 5-9 copii care nu au ce le pune pe masa si nimeni nu intervine, macar sa ia copiii de acolo..aia nu e viata ..stiu caini hraniti mai bine decat copiii aia) .
  Avem toate problemele mentionate mai sus la noi in tara, toti avem macar un vecin la tara ,la bloc in situatia asta, sunt peste tot nu ai cum sa nu ii vezi. Vezi pe cineva implicat in astea?! Posteaza cineva cazurile astea?! Fac vreun miting pentru a se schimba ceva?!
  NU.
  Apare un caz in care nu se stie nimic din nici o sursa sigura ce s-a intamplat si toata tara ia foc.
  Noi stim mai bine ce s-a intamplat, norvegieni sunt niste prosti , ei nu stiu sa isi aplice legile…noi in schimb avem o experienta vasta si ca tara suntem un exemplu numai bun de urmat , suntem asa buni ca le-am rezolvat pe toate ale noastre si sarim granita sa ii invatam si pe altii..,

 8. sandu says:

  …..mai astaaaa…..Anders Kristoffersen Bjoerndalen, te primim ….mai ales ca iti doresti sa faci multe si chiar de ar fi sa mananci rahat in continuare poti sa vii…noi ne intoarcem cu spatele sa nu te jenezi!…

 9. vineri12 says:

  Cand le oferi cifre-ti spun ca-s irelevante. Cand faci apel la sensibilitate-ti cer cifre. Cand sunt de acord ca nu-i OK sa-ti bati copilul iti spun ca o palma nu inseamna bataie. Cand admit ca o palma este o expresie a violenti si nu un mijloc de educatie iti aduc aminte ca nimeni nu-i poate converti la ateism. Cand inteleg ca religia n-are nicio legatura spun ca nu vor sa fie-n situatia de-a-si pierde copilul in urma unor plangeri rauvoitoare inventate de diversi „dusmani”. Cand le spui ca procesul e legal, de durata si bazat pe probe iti cer cifre. Cand le oferi cifre-ti spun ca-s irelevante. Cand faci apel la sensibilitate-ti cer cifre. Cand sunt de acord ca nu-i OK sa-ti bati c…

 10. Mihaela says:

  Dupa ce am citit toate articolele despre acest subiect si comentariile de la fiecare, iti spun cu prietenie si respect ca NU AI CU CINE…Romanul s-a nascut cu un retard pe care in timp l-a dezvoltat ca pe o calitate si chiar daca a mai scapat vreunul sanatos care vrea sa-i traga si pe ceilalti…nu poate bietul de el…pentru ca traieste in tara gresita… Deci, oricat de destept ai fi si cu bune intentii….romanii nu prea merita decat ce au deja…

 11. Adi says:

  Sondajul ala dupa care s a luat norvegianul, de zice el ca analfabetismul in Romania e de doar 6%, cred ca e facut intr o facultate pe undeva si in niciun caz la nivel national.

 12. Ioan says:

  Salut.
  Nu vreau sa discut de cazul Bodnariu ci pur si simplu nu reusesc sa iti inteleg ardoarea cu care iti sustii punctul de vedere.
  Cand doi oameni iti spun ca esti beat te duci si te culci. Tie iti spun mai multi dar nu vrei sa intelegi.
  Am toata stima pentru tine, dar dupa acest articol am impresia ca nu esti parinte. De fapt daca ma gandesc mai bine sigur nu esti si iti spun de ce:
  1.orice parinte incearca sa faca tot ce e mai bine pentru copilul lui(si nu vorbesc doar de prezent trebuie sa te gandesti si la viitorul copilului)
  2.Meseria de parinte se spune pe buna dreptate ca e cea mai grea, trebuie sa pui o gramada de lucruri in balanta in educatia celui mic: sa fie ascultator dar sa nu fie bleg, sa nu faca prostii dar trebuie sa ii dai voie sa experimenteze deci implicit unele mici greseli se vor accepta, sa nu iti faca circ in magazin dar sa isi exprime dorintele, si inca alte 1000 de maruntisuri
  3. cu toate ca incerci sa fii cel mai bun parinte trebuie sa accepti ca nu tot timpul aplici cele mai bune metode
  Daca nu esti parinte te inteleg, judeci o situatie pe care iti spun cu toata sinceritatea ca nu o percepi la crunta ei realitate.
  Daca esti parinte iti dau un sfat: iubesteti copii mult mai mult (pe mine ma doare daca nu il vad o zi, nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna sa nu il vad o saptamana, o luna, 1 an sau deloc).
  O zi buna sa aveti si sa va bucurati de copii.

 13. Adi says:

  Cred ca asta e unul dintre cele mai „suficiente” articolase pe care le-am citit in ultimele 13 ore despre NO si alte ratate tari de prin „preajma” ei. Eu sincer ma bucur ca suntem atat de „necivilizati” in comparatie cu norvegienii si sper sa nu-i prindem foarte repede din urma… Sincer, nu imi doresc deloc sa copiez stilul in care ei isi educa odraslele. Nici mie, ca si parintilor lor mai mult ca sigur… nu mi’ar placea sa-mi culeg copilul „educat” in fiecareyy luni dimineata din vreo clinica de dezalcoolizare, din vreun ER dupa o supradoza sau dintr-un parc dubios dupa un gang bang fun cu pistoale, ace si alcool peste masura. Ptr ca asta scoate zi de zi pe gusha societatea norvegiana. Of course, cu mici exceptii…

 14. Un Profet says:

  Respect Vineri 12. Explici exact duplicitatea, ipocrizia si coruptia interioara a individualui care se manifesta la nivelul intregii societati. Citesc de ceva vreme comentarii si ma uit la cat de departe e omul de o evolutie interioara, spirituala. Nu sunt de acord cu violenta, dar violenta e naturala, si e in noi, in parinti, in copii, in natura, in specie. E o forta in sine pe care nu poti sa o opresti si care are nevoie sa se manifeste. Da, intr-o lume ideala se canalizeaza in sport, arta, creativitate sau meditatie. NU sunt de acord ca violenta fizica orientate spre alte persoane, copii sau nu, altfel decat intr-un mediu organizat (sport), insa sunt de acord ca intr-un fel sau altul un copil are nevoie in anumite situatii sa intelaga limitarile lui fizice (invers proportionale cu intentiile lui). Un exemplu concret: daca isi manifesta violent furia fata de tine in mod repetat si abuziv (motive se gasesc si nu tin numai de cum il cresti tu), e nevoie sa ii demonstrezi cumva superioritatea fizica, fara sa ii creezi traume. Da, sunt de acord, linia e foarte fina, dar din nou, citiand comentariile si uitandu-ma in jur, in ciuda faptului ca avem tehnologie si supermaketuri, nu suntem asa departe de vremurile cand vanam si faceam focul in padure. Iar la metode corecte de crestere a copilului… hehehehe…. we are far far far far far far far far far far far far x 99999999 far away

 15. Robert says:

  DIn păcate, noi, românii, nu ne învățăm lecțiile niciodată. Mă uit ce ce dezbateri generează cazul BODNARIU și îmi dau seama că majoritatea conaționalilor mei plutesc în alte dimensiuni. Oameni buni, cine suntem noi să judecăm sistemul norvegian? Am ajuns noi, ca și sistem social, punct de referință? Cu bune, cu rele, societatea norvegiană a ajuns unde a ajuns prin prisma propriilor experiențe, a unui curs social și juridic atât de diferit față de noi.
  1. În primul rând, familia BODNARIU are și cetățenie norvegiană. Astfel, ei se supun legilor acelei țări, unde ei, singuri și neforțați, au ales să trăiască. Au greșit prin acele corecții fizice? Le interzice legea asta? Foarte bine. Atunci trebuie să răspundă în fața legii. PUNCT. Bună, rea, este legea lor, creată și aplicată conform sistemului lor. NU suntem noi în măsură să criticăm legile norvegiene. Încă nu le-am făcut pe ale noastre atât de performante, încât să ne permitem aroganța de a critica ograda altora.
  2. Dacă sistemul nostru era performant, rezultatele nu ar fi întârziat să apară. Or, Cel puțin de când e Legea 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului în vigoare în România, sistemul nostru social față de copii, în special, și față de familii, în general, s-a îmbunătățit foarte puțin, raportat la statistici. Or, din câte cunoaștem, Norvegia stă mult mai bine la acest capitol.
  3. Criteriile pe baza cărora îi judecăm mi se par absolut tâmpe. Au probleme cu homosexualitatea? Foarte bine. Noi nu avem? Ba da. Doar că, din prisma convingerilor religioase, a sistemului doctrinar care îl avem, nu vorbim deschis despre această situație, precum norvegienii. NU acceptăm cu aceeași ușurință problema homosexualității printre noi. Preferăm să bârfim la colțul blocului, în loc să ieșim în față, să vorbimd eschis despre asta, să rezolvăm situația.
  4. Faptul că Norvegia este un stat aproape laic, iarăși nu ne dă nouă, românilor, dreptul să îi judecăm. Este aceeași situație doctrinară și religioasă precum în cazul homosexualității. Este o diferență mare între a sta ca tâmpiții la cozi interminabile pentru a pupa toate moaștele făcătoare de minuni, băgate pe gât de un cler care nu mai are nimic de a face cu credința în Dumnezeu și faptul că norvegienii au ales să nu mai creadă în ceva sau cineva. CINE SUNTEM NOI SĂ ÎI JUDECĂM? NE-AM REZOLVAT TOATE PROBLEMELE NOASTRE INTERNE, SOCIETARE?

  • ciuciu says:

   Te corectez: bodnarii erau cetateni norvegieni. TOTI! apoi si-au dat seama ca le-ar fi comod sa fie romani si ca poate reuseste sa-i scoata din rahat statul roman si au cerut cetatenia romaneasca, in decembrie 2015.
   Culmea, au obtinut-o IN REGIM DE URGENTA (nu ca tot prostul care asteapta ani de zile…). si probabil au pierdut-o pe aia norvegiana, pt ca mi se pare ca Norvegia nu accepta dubla cetatenie…

 16. Marius says:

  Cat lobby faci tu serviciilor Norvegiene si ce mult iti place sa denigrezi imaginea Romaniei (o simpla observatie). Vezi ca , desi te agati de cateva statistici, sunt multe statistici ce-ti lipsesc. Cate sinucideri au avut loc din cauza separarii copiilor de familii, cati copii sunt tratati cu hormoni pentru a fi dati in adoptie familiilor de gay (prin lege), cati prosti isi dau cu parerea necunoscand date sau istorie despre Norvegia, cati norvegieni nu sunt de acord cu legile. Sau informatii cum ar fi , de la 7 ani copii devin independenti si parintii trebuie sa asculte de ei (prin lege) etc. Daca ar fi ceva de care norvegienii sunt mandrii, e faptul ca desi, multi nu sunt de acord cu aceasta lege de separare a copiilor de familii (cunosc personal), nu o sa vezi niciodata vreunul sa scrie un articol ce poate denigra Norvegia intr-un fel sau altul, asa cum obisnuiesc unele scame de pe la noi. Preciez ca locuiesc in Norvegia, am copil si sunt mult mai informat si mai roman decat tine.

  • Florin says:

   Hai sa vedem acum cati copii stau pe strazi in romania, cati copii sunt alergati pe strazi in romania ca cersesc, cati sunt batuti in casa in romania, cat de bine se traieste in romania, si da, cu r mic, ca este o tara de rahat unde clasa politica face ce vrea si poporul sta cu mana in pantalon si se uita la Capatos si alte porcarii. Esti in Norvegia cu copil pentru ca ti`a fost tare bine in romania.

 17. Popa Luminita says:

  Citesc cu mare placere tot ce scrie Silviu. Ii inteleg si punctul de vedere, ca toata lumea are dreptul la o parere (cat mai bine argumentata, sper eu!). Cu toate acestea si cu toata oripilarea mea fata de violenta, a lua copiii cuiva pentru niste palmute la fund e similar cu a primi inchisoare pe viata cu executare si fara drept de apel pentru ca ai furat un kg de morcovi cand iti era foame. Nimeni nu spune ca furtul nu e caz penal si ca nu trebuie pedepsit, dar exista un simt al masurii si ceea ce fac autoritatile din Norvegia este cumplit. Am vazut filmuletele cand ii desparteau pe copii de parinti si a fost suficient. Este vorba de disproporționalitatea cumplita a pedepsei. Oricat ati incerca sa fiti in categoria „mai catolici decat Papa”, niste palmute la fund date de un parinte frustrat, dar care isi adora copiii in rest, nu sunt egale cu „a-ti bate copilul, jeg de om drogat si alcoolic ce esti” (din pacate avem destule cazuri in Romania din aceasta categorie.

 18. Popa Luminita says:

  Citesc cu mare placere tot ce scrie Silviu. Ii inteleg si punctul de vedere, ca toata lumea are dreptul la o parere (cat mai bine argumentata, sper eu!). Cu toate acestea si cu toata oripilarea mea fata de violenta, a lua copiii cuiva pentru niste palmute la fund e similar cu a primi inchisoare pe viata cu executare si fara drept de apel pentru ca ai furat un kg de morcovi cand iti era foame. Nimeni nu spune ca furtul nu e caz penal si ca nu trebuie pedepsit, dar exista un simt al masurii si ceea ce fac autoritatile din Norvegia este cumplit. Am vazut filmuletele cand ii desparteau pe copii de parinti si a fost suficient. Este vorba de disproporționalitatea cumplita a pedepsei. Oricat ati incerca sa fiti in categoria „mai catolici decat Papa”, niste palmute la fund date de un parinte frustrat, dar care isi adora copiii in rest, nu sunt egale cu „a-ti bate copilul, jeg de om drogat si alcoolic ce esti” (din pacate avem destule cazuri in Romania din aceasta categorie, asa ca stim care e diferenta).

  • Silviu Iliuta says:

   Atata timp cat aduci argumente putem discuta orice. Eu am alta parere decat tine…Citeste articolul cu statistici si raspunde la intrebarea: daca sistemul lor prost protejeaza mai bine copiii decat sistemul nostru…de ce ii judecam NOI?

   • Popa Luminita says:

    Eu nu compar sistemul lor cu al nostru neaparat, ci judec situatiile separat. Am citit destule statistici, de ambele parti, dar nu ai cum sa lasi deoparte valoarea umana. Copiii aceia sunt pur si simplu distrusi cand sunt luati de langa familia lor pentru motive aiurite (gen ca nu mananca copilul „cum ar trebuï”, sau ca a mancat cu mana etc). Nu-mi zice ca ai doi copii perfecti, care se incadreaza in tiparele din toate cartile, ca nu te cred. Eu lucrez in educatie (adulti si copii), sunt un om implicar si cu valoari morale bine stabilite. Dar am trecut prin tot felul de perioade cu copiii mei, care mai de care mai surprinzatoare. Cosider ca nu ai cum sa iei copiii cuiva pentru niste situatii punctuale, nu ai cum sa incadrezi toti copiii in niste tipare rigide, sunt atata de diferiti de ceea ce ne imaginam noi ca parinti ca vor fi/deveni. Oricum, ambele sisteme exagereaza, in directii opuse. In Romania nu ne protejam destul copiii, in Norvegia s-a ajuns la niste aberatii de te doare mintea…

   • Popa Luminita says:

    Eu nu compar sistemul lor cu al nostru neaparat, ci judec situatiile separat. Am citit destule statistici, de ambele parti, dar nu ai cum sa lasi deoparte valoarea umana. Copiii aceia sunt pur si simplu distrusi cand sunt luati de langa familia lor pentru motive aiurite (gen ca nu mananca copilul „cum ar trebuï”, sau ca a mancat cu mana etc). Nu-mi zice ca ai doi copii perfecti, care se incadreaza in tiparele din toate cartile, ca nu te cred. Eu lucrez in educatie (adulti si copii), sunt un om implicat si cu valoari morale bine stabilite. Dar am trecut prin tot felul de perioade cu copiii mei, care mai de care mai surprinzatoare. Cosider ca nu ai cum sa iei copiii cuiva pentru niste situatii punctuale, nu ai cum sa incadrezi toti copiii in niste tipare rigide, sunt atata de diferiti de ceea ce ne imaginam noi ca parinti ca vor fi/deveni. Oricum, ambele sisteme exagereaza, in directii opuse. In Romania nu ne protejam destul copiii, in Norvegia s-a ajuns la niste aberatii de te doare mintea…

 19. Gabi says:

  Acest articol e o gluma. Imi pare rau sa vad inca cum asa zis „jurnalist” scrie un articol ridicol care e one sided si discriminator la adresa Romaniei. Nu ingeleg de ce simti nevoia sa denigrezi tara in halul acesta, recunos Romania are probleme foarte multe dar noi romani nu ne am pierdut identitatea si suntem foarte greu de spalat la creier. Am citit foarte mult pe aceasta tema si am urmatit cum presa din intreaga lume scrie despre problemele din Norvegia ( lucru care ar trebui sa il faci si tu, domnule autor). Si hai sa zicem k incazul Bondariu copii au fost invatati de Dzeu si au fost trasi de urachii ocazional dar eu nu inteleg de ce bebelushul a fost luat de la sanul mamei ( mi se pare un abuz) , de ce copii au fost pusi in famili adoptive diferite daca statul Norvegian cauta sa fie in interesul copilului. Eu nu zic k parintii care pun copii la carectii fizice nu trebuie pedepsiti dar spun k e o aberatie sa iei un copil din familia lui naturala si sa l dai spere adoptie doar pt k un patinte a ridicat vocea la copil, la pedepsit, i a dat responsabilitati in familie ( desigut pt varsta copilului). Sistemul Norvegian educa copii depresati si rasfatati care vor avea un viitor foarte dezaxat. Asta pt k acesti copii cred k lise cuvine totul si k sunt cei mai buni la fel k domnul scriitor pe care la ti quotat. Daca sistemul lor asa de bun de ce au o rata de sinucidere in copii sub 7 ani!! Nici o tara in lume nu a auzit de asa ceva. Orcum Romania are mai mult common sense decat au imaturi de norvegieni.

  • Silviu Iliuta says:

   Daca scrii corect in limba romana o sa te iau in serios. Pe bune…
   Scrii ca un om cu 4 clase si ai pretentia ca esti detinatorea adevarului absolut:)))Rrrrromaniaaa!

   • Gabi says:

    Scriu asa pentru ca am crrscut si am mers la scoala intro tara straina de cand eram copil. Dar ce sa faci daca e o bariera prea mare pentru tine sa intelegi esenta textului. In loc sa ma insulti mai bine mi ai da un argument mai bun la articolul tau.

    • Silviu Iliuta says:

     Raspuns: nu imi denigrez tara, dar noi ne crestem copiii mai prost decat norvegienii. O spun toate statisticile, e grav, orice mi-ai zice. Citeste-le, e atat de simplu! Asadar, acum ma faci prost ca ti-am spus asta? Sau agent ungur, american, norvegian? De obicei acesta este raspunsul pe care il primesc cand dau argumente logice. Satisfacut?

     • Gabi says:

      Sunt de acord cu tine ,tara noastra are probleme si ele trebuie rezolvate dar trebuie facut ceva productiv. Ce incerc sa zic este k comparatia dintre Romania nu si Norvegia nu face decat sa ne puna pe noi romanii jos si nimik mai mult. Cazurile care au ajuns in presa au ajuns pt k Norvegia a facut un abuz , daca sunt mai educati ca noi sau mai bogati k noi nu inseamna neeaparat k sistemul lor este correct si rational. Imi doream sa vad articole mai echilibrate in presa dar multe din ele sunt extreme ba pe o parte ba pe cealanta.

 20. laszlo says:

  haideti sa dezbatem altceva… dar daca discutia asta aprinsa cere pareri…. ei bine. sa ne uitam un pic in urma..
  tatal betiv…mama pasiva de situatia familiei..copii crescuti pe unde si cum. este vorba de respect…voi vreti sa va rugati de propriul copil sa nu va mai zica …DUTE SA-MI …!,VOI O SA ADMITETI CA COPILUL VOSTRU CAND O SA VA APRINDA CASA O SA IL LAUDATI PENTRU FAPTA LUI…si alte traznai….sau o sa ii explicati intrun mod dragalas si zambitorca el nu o procedat bine,dar copilul fiind copil o sa va ieie peste picior si tot o sa faca ce vrea…de ce?……………pentru ca nu poarta frica de nimeni,pt ca el(ea) o auzit ca are drepturi si este considerat de lege ca o persoana care trebuie lasat sa faca ce vrea si ca nimeni nu poate sa il opreasca, ba mai mult sa iti zica in fata ca daca nu ma lasi sau nu imi dai o sa spun la politie ca m-ai batut……
  cred ca in mare parte citesc adultii ce scriu si nu niste copii educati de stat.mai lasati-o in colo de atatea drepturi…..noi am salutat si salutam batranii nostrii…si nu le bagam ..a in gura

 21. Pingback: Romania vs Norvegia. Mit si statistica. - Cronica Carcotasilor

 22. Pingback: Pe cand o demonstratie pentru copiii strazii? - Cronica Carcotasilor

 23. Alexandra says:

  Gunoi de om.Stai mai bine in tara ta plina de drogati si betivi care stau pe la toate colturile…Abia asteptati sa vina weekend-ul sa va imbatati ca porcii si barbati si femei cot la cot…mda,atunci mai sunteti parinti model?

 24. alina says:

  domnule silviu iliuta,in articolul anterior pe aceiasi tema,raspunsul tau pentru cei care au incercat sa explice ca locuiesc in Norvegia si ca situatia nu este chiar asa roz cum o prezinti tu a fost : PLEACA DACA NU ITI PLACE!.la fel iti spun si eu tie PLEACA DIN ROMANIA DACA NU ITI PLACE.La acest articol singurul raspuns al tau este CITESTE STATISTICILE.care statistici domnule doar astea care iti convin tie pe celelalte care arata ca situatia nu e chiar asa in Norvegia de ce nu le prezinti?mai zici tu ca nu treuie sa luam informatii de pe siteuri de 2 lei.domnule iliuta prin aceasta afirmatie eu inteleg ca nu trebuie sa ma informez de pe siteul tau care nu face nici 2 lei.iti recunosc si apreciez meritele in articolele de amuzament si atata.lasa treburile serioase pt altii mai competenti,asta nu e de tine.avem multe lipsuri asa e,dar prin denigrarea propriului popor nu se rezolva aceste probleme.si totusi copii nostrii nu sunt asa dezaxati,nici asa gay nici fara respect fata de parintii lor luati sau nu de mot.

  • Silviu Iliuta says:

   Am obosit sa raspund unor pareri emotionale, cand aveti in fata statistici clare.
   Dialog inutil, doamna.
   Cat despre ce scriu eu..e treaba mea. Asa cum treaba dvs este ce mancati. Eu nu ma bag in asta nici mort!

 25. Gogu says:

  Anders Kristoffersen Bjoerndalen dar miile de copii pe care statul norvegian ii ia de la parinti fara vreun motiv rezonabil cum e ? Ce stii tu cum si ce simt acei copii ? Nici macart nu te intereseaza fiindca nu e problema ta. A … nu e nimic ca, cateodata, rasare unul ca Breivik si casapaste 90 dintr-o lovitura iar la proces, dupa ce da un Sieg Heil, i se strange mana cordial de toti cei implicati in proces (procuror, psihologi, experti, samd.) Si Breivik e rezultatul politicii natiunii tale. Da si eu vreau sa ma mut in Norvegia unde statul incepand cu finele celui de-al doile razboi mondial a tracasat, ucis (in mod indirect), mii de copii LEBENSBORN doar pentru ca aveau tata german. I-ati catalogat decazuti psihic si i-ati ascuns in sanatorii psihiatrice. Teroarea nu cunoaste margini. Si vreau sa ma mut in Norvegia unde mi se ia copilul doar asa, pentru ca unuia dintre angajatii Barnevernet i se pune pata pe fiul meu care e blond cu ochi albastrii. Cu siguranta o sa gaseasca ca l-am maltratat si aplicat alte violente asupra lui desi nu are nici cea mai mica dovada in acest sens. Esti un IPOCRIT domnule Anders Kristoffersen Bjoerndalen … natia ta e putreda si prin cazul familiei Bodnariu puroiul a iesit la suprafata . Nu inghiti asta nu-i asa? Pentru ca cei care au aratat lumii adevarata fata a voastra sunt o natie din lumea a treia si asta voi nu o sa acceptai niciodata. Ei uite ca nu suntem perfecti dar cel putin nu suntem mizerabil … Voi DA … Sunteti o natie meschina si ipocrita!!!

 26. Gogu says:

  Anders Kristoffersen Bjoerndalen dar miile de copii pe care statul norvegian ii ia de la parinti fara vreun motiv rezonabil cum e ? Ce stii tu cum si ce simt acei copii ? Nici macart nu te intereseaza fiindca nu e problema ta. A … nu e nimic ca, cateodata, rasare unul ca Breivik si casapaste 90 dintr-o lovitura iar la proces, dupa ce da un Sieg Heil, i se strange mana cordial de toti cei implicati in proces (procuror, psihologi, experti, samd.) Si Breivik e rezultatul politicii natiunii tale. Da si eu vreau sa ma mut in Norvegia unde statul incepand cu finele celui de-al doile razboi mondial a tracasat, ucis (in mod indirect), mii de copii LEBENSBORN doar pentru ca aveau tata german. I-ati catalogat decazuti psihic si i-ati ascuns in sanatorii psihiatrice. Teroarea nu cunoaste margini. Si vreau sa ma mut in Norvegia unde mi se ia copilul doar asa, pentru ca unuia dintre angajatii barnevernet i se pune pata pe fiul meu care e blond cu ochi albastrii. Cu siguranta o sa gaseasca ca l-am maltratat si aplicat alte violente asupra lui desi nu are nici cea mai mica dovada in acest sens. Esti un IPOCRIT domnule Anders Kristoffersen Bjoerndalen … natia ta e putreda si prin cazul familiei Bodnariu puroiul a iesit la suprafata . Nu inghiti asta nu-i asa? Pentru ca cei care au aratat lumii adevarata fata a voastra sunt o natie din lumea a treia si asta voi nu o sa acceptai niciodata. Ei uite ca nu suntem perfecti dar cel putin nu suntem mizerabili ca voi … DA sunteti o natie meschina si ipocrita!!!

 27. alina says:

  si inca ceva ,parerea mea despre ce se intampla in Norvegia,tinand cont de celelalte statistici (alea pe care ,domnule iliuta nu iti convine sa le publici pe situl tau) 80% din copii luati de statul norvegian vin din familii de imigranti cu care nu mai intra in contact niciodata.eu cred ca acesti copii sunt parte a unui experiment realizat de statul norvegian.

  • Silviu Iliuta says:

   Da si mie o sursa a acestor statistici. Daca vii cu Rtv sau ziare de cancan…nu o face! Da o sursa credibila si public orice. Astept.

 28. Alui says:

  Parerea altor norvegieni (in sectiunea comentarii):
  thelocal.no/20131204/norway-fights-to-take-brazilian-child-into-care-for-eating-wrong

 29. Alui says:

  „Pai, la noi in Norvegia daca iti lovesti copilul, esti trimis automat la psiholog. Daca nu se rezolva nici acolo si insisti in a spune “e copilul meu, fac ce vreau!”, risti sa iti ia Statul copilul. ”
  Cand au discutat parintii din familia Bodnariu cu un psiholog inainte de a li se lua copiii?
  Au fost doar arestati de politie, interogati 6 ore, „sfatuiti” sa isi tina gura, si adio copii!

 30. Marius says:

  Nu știu dacă e corect sau nu ce s-a întâmplat în cazul Botnariu dar știu un caz în Germania unde o mama își bătea fetita de grădinița, autoritățile au intervenit și au dat un termen familiei (mamei) sa dovedească ca e in stare sa își crească corect copilul , termenul era pana în luna ianuarie , intre timp mama a reușit sa își omoare fetita într-o criza ne nervi , autoritățile au intervenit puțin cam întârziat.

 31. Bogdan says:

  „Pe copii să-l ţii în frâne
  De vrei, OM, la toţi să placă
  Nu-i lăsa, orice, să-ngâne
  Nu-l iasă, orice, să facă
  Nu-l lăsa, după plăcerea-i
  Unde vrea el să se ducă
  Din aceiaşi lemn se scoate
  Şi icoană şi măciucă!”

  Vasile Militaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *