A APARUT  Click pe poza:
Cu autograf🤟

Cartea 14 zile in izolare, Silviu Iliuta

Teodosie cheama 10 000 de oameni la slujba de Boboteaza din Portul Tomis, unde vor fi aruncate crucile in mare, conform traditiei (Digi 24).
Acest infractor, cercetat pentru coruptie, este deasupra legilor statului roman. De ce? Pentru ca e parte din Biserica.


Acest iresponsabil, care a zadarnicit in multe randuri legea privind combaterea pandemiei ar trebui incadrat imediat la fapte penale. Autoritatile se fac ca nu observa, legea se face ca nu vede. De ce? Pentru ca e in conducerea Bisericii!
Iar cei din conducerea Bisericii si politicienii ar a avea mai multe drepturi decat noi in tara asta. DE CE?!
„Dacă ne ascundem de sărbători înseamnă că vrem să fim biruiți de boală. Pentru că vrem să biruim boala cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că e sărbătoarea darurilor, sărbătoarea sfințeniei, multe raze de sfințenie vor fi mâine și poimâine asupra apei care se sfințește și asupra oamenilor care vin la această sfințire”, a declarat Teodosie.

Ma simt jignit, ca cetatean al Romaniei, ca un om poate fi infractor, isi poate bate joc de autoritati, are voie sa contribuie masiv la raspandirea unui virus, iar autoritarile nu il aresteaza, nu il judeca numai pentru ca este o inalta fata bisericeasca.
Ma simt jignit si umilit ca un om din tara asta are mai multe drepturi decat am eu si imi poate face indirect rau fara ca statul roman sa ia masuri.
Nu este el de vina. Am ajuns la concluzia ca el este un om cu IQ mic, care a luat-o complet razna si a carui grija fata de semeni egala cu zero. De vina sunt institutiile acestui stat, care nu isi fac datoria. Deloc.

 

 

 

A APARUT  Click pe poza:
Cu autograf🤟

Cartea 14 zile in izolare, Silviu Iliuta


FOLLOW PE FACEBOOK  SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

Ne intoarcem in prezent
Ionel deschide gura, iar palma il loveste peste cap. Timpul se dezgheata, oamenii isi scuipa semnitele pana la capat, iar berea curge pe gatlej.
-Mami! a inceput sa planga Ionel. De ce a imbatranit Batman in halul asta?
Mama sa nu a stiut sa ii dea un raspuns bun, de aceea i-a carat inca o palma dupa ceafa.
-Tati, e Batman! Dar cred ca vine din viitor ca e batran.
-Nu e Batman, ma, prostule, nu vezi ca nu are Batmobilul? i-a raspuns ta-su.
-Dar ala de acolo ce e? ii arata Ionel un Mertzan ultima fita, cu usi care se deschid si normal, dar si in sus, cu sofer imbracat in pelerina neagra, si cu aur mult la bord.
Ramanand fara argumente, ta-su i-a carat si el o palma dupa ceafa.
-E Dumbledore, din Harry Potter! Dum-biq Dum-bi! au strigat toti copiii.
Apoi Dumbledore, in uralele furibunde ale multimii, calare pe cisterna, a inceput sa vorbeasca in romaneste. Lucrul acesta le-a placut la culme constantenilor din Gotham, care au inceput sa il aplaude la scena deschisa, si cu mainile si cu picioarele. Sau cum s-o chema cand dau din picioare, daca aplauze nu.
-Niciun actor de la Hollywood nu a mai facut asta pentru noi! Si ce bine vorbeste romana, aproape corect!
-Dar la ce se uita asa fix, fata?
-Cred ca il caut ape Harry Potter prin multime.
-Oare stie ca nu e la Hoghwarts, ci a nimerit la noi, pe o cisterna? O fi iesit la o adresa gresita printr-un semineu-portal din ala!
-Lasa, fata, ca mai bine la noi decat sa nimereasca in padurea aia cu dinozauri.

In urma cu 3 ore, acasa la Dumbledore
-Prea Inaltimea Ta Fericita, e cerere mare de aghiazma! a spus soferul lui Dumbledore.
-Cat dam sticla?
-75 de centi! Dar de boboteaza mai punem 20%….
-Sa facem o cisterna, zic! Eu cred ca se da. Cat vine?
-Vreo 150 000 de Euro, pe acolo.
-Facem doua cisterne si dam si putin show la populatie. Ma sui pe ele, scot bagheta magica si hop!
-Luam Lexusul ala mai modest sau Batmobilul?

In viitor, peste 7 ore
Dumbledore si soferul lui au ajuns acasa, s-au pus la masa. Inchinand un pahar de vin vechi de 100 de ani, Dumbledore ii spune:
-Auzi, ma, azi am dat, in diferite orase, vreo 18 cisterne cu apa, nu? Stii la ce ma gandesc?
-La ce, sefu’?
-Vad ca prinde treaba asta cu apa. Anul trecut am vandut sute de butoaie, anu’ asta am rupt cu cisternele. Stii ce ma gandesc, ma? La anu;, sa ma cocot pe un catarg de vapor. Ma sui acolo pe o scara sau rog un elicopter sa ma lase direct acolo. Si sfintesc toata Marea Neagra, ma! Pai nu e pacat?

La anu’, pe vremea asta
Multimea din Gotham s-a adunat pe malul marii. Toti privesc in sus cu gurile cascate, cu limbile scoase. Pana si pestii care sareau din apa au ramas in aer, ca sa nu mai zicem de semintele scuipate,c are au ramas incremenite la jumatatea distantei dintre gura si pamant. Cerul s-a despicat si, dupa ce a coborat pe doua raze si pe scara unui elicopter, Batman batran s-a infipt direct intr-un catarg si s-a adresat multimii…

 

FOLLOW PE FACEBOOK  SI ALTE CHESTII: Silviu Iliutacronicipebune

NU rata singura trilogie premiata chiar de autor! Vanduta in mirificul tiraj de 4 exemplare.  Doua mai sunt in raft. Vin cu autograf. Toate trei volumele SE POT ACHIZITIONA NUMAI DE AICI. SAU FURA DE LA PRIETENI.

Diverse variante de pachete pentru volumele 1, 2, 3: PE ACEST LINK

Fragment:

„La Botez, trebuie să avem și un fel de mâncare mai fițos, gen creveți prăjiți sau scoici sau melci. Pentru că Domnul Colonel va invita câțiva prieteni importanți.
– Din aceia care mănâncă des fructe de mare.
– În mare cresc fructe? a întrebat unchiul, cu expresia unui copil de un an care a primit prima jucărie din viața sa.
– Ești prostănac! i-a zis bunica. Este vorba de fructe ținute în mare, așa cum ținem noi gogonelele la saramură.
– Ce, noi nu băgăm pepeni la murat? a susținut-o mătușa, țipând la unchiul.
– Pepenii e fructe? a ripostat unchiul. Parcă știi tu că pepenii e fructe! Fără 100 de mililitri de țuică, unchiul meu nu e unchiul meu nu începe să circule prin sânge. Bunica a spus chiar că ar trebui să îi dăm să bea noaptea, în somn, printr-o pâlnie. „Ca să nu se trezească alt om, ca acum!” Mama Ameliei simte momentul greu și, cu o voce caldă, împăciuitoare, le explică țăranilor:
– Fructele de mare, domnule unchi, doamna bunică, părinte … Fructele de mare sunt, de fapt … A-NI-MA-LE. Creveți, stridii, languste, homari, crabi, caracatițe…
– Hai dă-o dracu’! răbufnește părintele. Absolut toți se întorc spre el.
Bunica îl mustră din sprâncene și din buze, apoi îl ceartă ca pe un câine neascultător
: – Părinte, părinte, nu ești ascultător! Dacă mai pronunți o singură dată „dracu”, te dau afară de la masă! – Cum să fie, bunică, creveții… fructe de mare?! Da’ ce, noi nu am fost la oraș să vedem creveți?
– Da, continuă ea. Chiar dacă este caracatiță, este o fructă de mare.
– Adica cum, doamnă? Poate ne spuneți că caracatița are frunze? continuă popa atacul. Toți din Armata Iliuță râd. Sunt cu capul pe spate, cu mucii la nas, cu cracii pe sus.”

 

 

 

 

2 thoughts on “Teodosie cheama 10 000 de oameni la Boboteaza!

  1. Iulia says:

    Da, se pare că motivul pentru care se bagă atât în seamă ar fi pentru că încearcă să devină Preafericit.. după ce scapă de Daniel. Și îmi e și teamă și groază de ce se va întâmpla dacă reușește.

  2. jan says:

    Problema e ca domnul Ipse a facut „manarii” cu „jmecherii” de prin parlament, senat si alte institutii si le e frica ca ii da in gat daca se iau de el. Si uite asa Gandaf face ce vrea el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *