Imi astept portia de injuraturi, poate ca le merit.
Dar mie nu-mi plac aia care isi pun 6 stegulete la masina, mandri ca sunt romani, apoi merg sa dea o spaga mica politistului.
Nu-mi plac deloc cei care se infasoara in tricolor, apoi, functionari fiind, baga plicul in buzunar.
Sau aia cu sepci tricolore, care trec pe langa niste copii ai strazii, semeni de-ai lor aruncati in strada de niste brute si batjocoriti de Stat, si ii numesc cu scarba: aurolaci.
Si nu imi plac aia care nu merg la vot, de lene, dar pe 1 Decembrie isi pun steagul la profil, dar arunca mesaje patriotarde despre tarisoara lor, pe Facebook.
Mandria asta de a fi roman e doar vorba goala, daca nu e insotita si de ceva fapte. E demagogie. E vrajeala.
15 steaguri iti poti agata de taxi! Tot degeaba daca te apuci sa iti furi clientii.
18 steaguri poti flutura la dormitor! Tot degeaba, daca consideri ca e normal sa iti mai bati copilul, ca sa ii dai “educatie”. 6 din 10 romani considera ca e firesc sa ii mai care cate o palma. Parte din meseria de parinte, nu? Unde da tata… creste.

Poate ca-s eu defazat, dar am ajuns sa nu mai apreciez deloc demonstratiile astea de patriotism care nu vin la pachet cu niste fapte. Prefer oricand un om fara steaguri in geamul masinii sau agatat la poarta, dar un om care nu da si nu ia spaga, voteaza potrivit constiintei sale si are respect pentru ceilalti romani.
Poate ca-s eu…

Silviu Iliuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *