Pachetul Silviu Iliuta

Cel putin zece vanatori de trofee au sarit pe pagina asta sa imi explice ce mare sport fac ei. Nobil si barbatesc! Unu’ habar n-are cati ursi sunt in Romania, altul e convins ca face un mare lucru pentru patrie impuscand ursi, iar altii imi explica frumusel, ca unui prost, ca sunt practic cei mai mari sportivi nobili in viata,
lasati de Dumnezeu pe acest pamant.
Bai, vanatorii lu’ tata, voi veniti din lungul sir al celor ce stateau cu capul in pamant cand Ceausescu omora tot ce prindea. Voi ii lustruiati pantofii lui Bobu si ii impuscati mistretii, ca ala nu era in stare sa ii nimereasca de la 5 metri. Voi incercuiati padurea si dadeati drumul animalelor sa ii omoare Ceausestii. Apoi ati facut acelasi sluj pentru toti tiriacii, v-ati schimbat stapanii si atat.
Sport barbatesc, ma? Sport barbatesc e rugby. Sport barbatesc e orice vreti voi, chiar si aruncatul pietricelelor in cosul de gunoi.
Ce faceti voi, astia care vanati trofee, e doar crima. Atat. Vreti sa fie sport? Lasati armele alea, luati-va la tranta cu ursul, cu mistretul, apoi beti o bere impreuna! Care mai apucati.

 

OFERTA! Click pe poza:

Pachetul Silviu Iliuta

 

 

 


“Cronicile

 

3 thoughts on “Pentru toti cei care cred ca vanatoarea e un sport

  1. Kidd says:

    Eu NU SUNT ‘vanator de trofee’, sunt „meat-eater”… vanez pt hrana mea si a familiei mele…vorbesc serios. Mai cunosc si pe altii ca mine.
    La mine in casa sau atunci cand ma intalnesc cu prietenii in loc de pui de la KFC se mananca carne de fazan, in loc de mezeluri pline de E-uri si canceritati se consuma salam sau specialitati de vanat, preparate dupa retete invatate de le experti, iar in loc de carne de porc injectata cu conservanti se consuma carne de mistret sau caprior care nu au mancat plastic in viata lor.
    Mai mult, si-au dat viata pt a ma putea hrani pe mine fara sa stie ce inseamna antibioticele cu care se trateaza animalele din fermele zootehnice… care dealtfel tot asa isi dau viata, dar pt alti oameni, nu pt mine.
    Intrebarea mea este urmatoarea:
    Pt mine si cei ca mine (vanatori de carne, nu de trofee) sunt valabile remarcile tendentioase din articol?
    Sau pe noi ne vezi alta categorie?
    Mentionez ca nu l-am cunoscut pe Ceausescu, eram minor cand a murit (cu gloante in el ca un porc mistret :)), iar de Tiriac imi pasa exact in aceeasi masura in care ii pasa lui de mine.
    PS. Imi spunea un francez, mai demult, ca principalele probleme ale romanilor, generalizate, sunt lipsa de caracter si pasiunea pt aruncarea cu privirea in ‘curtea vecinului’.
    Atata timp cat se respecta legea si nu sunt influentate negativ vietile altor semeni, eu zic ca totul este in regula.
    Cum spunea Poetul:
    „E usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune”.
    Seara buna!

  2. Andor says:

    Sunt de acord cu vanatorii! Vanatoarea e un sport nobil!
    Doar ca lipsesc urmatoarele amendamente:
    – fiecare vanator va primi 5 min avans
    – gonacii vor fi dotati cu pusti, lansatoare de rachete si grenade de mana si vor porni in urmarirea vanatorilor.
    – vanatorii care raman in viata primesc dreptul de a participa la urmatoarea vanatoare!

Lasă un răspuns