Cred ca romanii de varsta medie il stiu pe Morricone din Twin Peaks. Stiu oameni carora le placea muzica mai mult decat filmul.
Alaturi de Angelo Badalamenti, David Lynch (a produs muzica), Julee Cruise (vocea feminina), Morricone a dat probabil cea mai cunoscuta coloana sonora a unui serial difuzat dupa ’90 in Romania.
Cei mai in varsta il stiu dupa The Good, The Bad and the Ugly și Once Upon A Time In The West (A fost odată în Vestul sălbatic), ambele regizate de Sergio Leone.
500 de coloane sonore a realizat Morricone in cariera sa, dar cele mai cunoscute sunt celebree western-uri spaghetti. Cei doi oameni determinanti din viata lui au fost Sergio Leone -scriind muzica pentru toate filmele lui – si Bernando Bertolucci -regizor castigator al Premiului Oscar.
Si Giuseppe Tornatore, regizorul meu preferat, a colaborar cu el pentru doua filme senzationale: Cinema Paradiso si Malena. Daca nu le-ati vazut, e mare pacat. Sunt absolut senzationale si curg cu multa sensibilitate, trebuie sa le treceti urgent pe lista.
Morricone are si un Oscar onorific, in 2007, si unul pentru coloana sonoră a „The Hateful Eight” (2015).
Revenind la Twin Peaks:

Cititul desteapta! OFERTA:

Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta


“Cronicile


Cartea Detectiv de Romania, Silviu Iliuta

3 Comentarii la “A mai murit un om care ne facea viata mai frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *