Din presa:
„A plouat atât de tare în Bonţida, încât parcarea s-a transformat într-o mlaştină din care maşinile nu au mai putut să iasă. Când ploaia s-a oprit, a fost o misiune imposibilă pentru şoferi să iasă din parcare.
Localnicii din Bonţida care au căruţă şi-au dat seama că e rost de făcut bani de pe urma şoferilor, aşa că au cerut 50 de lei pentru o tractare.”
(Digi 24)

„Sunt Somoiog Nelu din Bontida si am cea mai tare afacere din lume. Muncesc foarte mult cateva zile pe an, dar sunt si satisfactii.
Eu procedez asa:
1. Astept sa inceapa festivalul ala electric de la castelul Banfy.
2. Imi duc caruta si pe Murgu in parcarea aia mare din mijlocul campului.
3. Astept sa ploua si sa se ia curentul.
4. Daca nu ploua, chem pe Ion cu furtunul si facem putin atmosfera de namol pentru festival.
5. Vin oamenii la festival si raman impotmoliti in parcare.
6. Ii tractez cu caruta si cu Murgu. Am tarife speciale:
-80 de lei sa scot camionul din noroi
-50 de lei masina mica
-60 de lei, daca e Mercedes
-30 de lei motocicleta
-20 de lei sa scot nevasta din mlastina, daca ea are peste 100 de kilograme si peste 40 de ani
-dau eu zece lei sa scot nevasta, daca ea are sub 100 de kilograme si pana in 30 de ani
7. Practic, eu muncesc o saptamana pe an, doua ore pe seara cu pauza de masa o ora. Iar in restul anului plec la baiat la Bucuresti, ma plimb putin prin Caraibe si vizitez niste capitale europene. Nu fac bani din piatra seaca, ci uda.

Aia e! Daca sunteti la festivalul electric si ramaneti impotmolit, intrebati de Murgu si de Nelu si toata lumea va conduce la mine. Intre 8 si 10 seara va stau la dispozitie. Daca depasiti ora 10, lasati masina acolo si va preiau la 8 a doua zi.

PS: Anul asta nu o sa lucrez si in ultima zi de festival, ca nu mai pot cu stresul asta si imi iau liber. Am vorbit cu organizatorii ca la anu’ sa dea muzica putin mai incet in timpul programului meu.”

Nelu Somoiog, tractari cu murgul, Bontida

AI CARTE, AI PARTE!

“Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 38 de lei si se comanda online, daca intri pe Bookzone. Cartea este disponibila AICI.

cover_blogb
https://www.cronicipebune.ro/halta/

3 thoughts on “Cea mai tare afacere de la Electric Castle.

  1. Vasile says:

    La câtă reclamă i-a făcut ,și cât de mult au încercat să pară cât mai frumos ,până la urmă tot un căcat românesc a ieșit ,la anul mă duc cu căruța lu” tata ,pentru orice eventualitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.