Home / Povestiri / Jurnalu' de la ora 6 / Jurnalu’ de la ora 6. (day 4-in trafic)

Jurnalu’ de la ora 6. (day 4-in trafic)

Azi am invatat multe lucruri, mergand prin traficul bucurestean.
De obicei deschid radioul si nu ascult ce e in jur. Sau, atunci cand ploua si toti oamenii folosesc masinile pe post de umbrela, imi mai iau cate un serial pe tableta. Din Pipera pana in Militari, numai la asteptand la semafor, reusesc sa vad cel putin trei episoade.
Cand am auzit al doilea “care”, in loc de “pe care”, la un matinal de interes national, am zis ca e momentul sa arunc radioul, sa deschid geamul si sa ascult vocea strazii.
Am aflat ca romanii sunt foarte credinciosi si iubesc foarte mult Sarbatorile. In special Pastele. Si am mai aflat ca romanii sunt altruisti si iubesc in special Pastele mamelor celorlalti.
Apoi unii isi fac si un fel de “orar al dragostei”, un fel de program dupa care sa iubeasca.
-Fut*-ti duminica ma-tii!, a strigat un sofer de camion dupa un biciclist.
Spuneti si voi: ce oameni din alta natie mai iubesc atat, incat sa isi sacrifice o zi libera si sa o dedice mamei unui necunoscut?
Am mai invatat ca trotuarul este pentru prosti si ca un roman adevarat va face intotdeauna un pas pe zebra, chiar daca este rosu. Este ca la atletism: daca furi putin startul, ai mai multe sanse sa ajungi primul la spital. Dar soferii, cand vad cum sta cate unu’ pe zebra, dau dovada de multa intelegere si sar imediat in ajutor.
-Sa o iau pe ma-ta in pu*a in fiecare zi. Si dimineata si seara!
Vedeti? El nu numai ca nu l-a certat pe pieton. Ci, mai mult, s-a oferit sa o duca pe mama pietonului la serviciu, in fiecare zi. Mai rar atata bunatate!
Pietonul nu s-a lasat mai prejos si i-a promis soferului ca va fi toata viata alaturi de el si o sa il iubeasca. Si nu numai pe el, ci si pe mortii din familia sa.
Chiar i-am felicitat pentru atitudine, iar ei m-au inclus si pe mine in cercul dragostei. Mai intai pe rand, apoi amandoi deodata.
Asta inseamna sa legi o frumoasa prietenie!

Nota: sa-mi aduc aminte sa nu mai plec niciodata in jungla fara mp3-urile mele sau fara seriale.

„Toate titlurile bune au fost date”, de Silviu Iliuta. Costa 39 de lei si se comanda online de pe site-ul www.bookzone.ro.

aaa

 

Check Also

10 Year Challenge la CFR.

(poza de pe Facebook) Din presa (Stirile Pro tv): „Un tren care a plecat duminica …

2 comments

 1. Cand am auzit al doilea “care”, in loc de “pe care”

  -Fut*-ti duminica ma-tii!, a strigat in(?) sofer de camion dupa in(?) biciclist.

  No comment.

 2. Una din Bucuresti

  Nu era mai bine sa injuram ca americanii, cu „fuck” ? Este un cuvint foarte versatil, rezolva multe probleme. Luati „d-aiciea” exemplu:

  https://youtu.be/weg69-I3nPQ

  😂🤣😅😂😂😂

Lasă un răspuns