Moise Guran si-a luat azi, odata cu trecerea la USR-Plus, mai multe inuraturi decat si-a luat in toata viata sa.

E misto sa injuri politicieni, e la moda. Fie vorba intre noi, ai si pe cine. Atatia hoti si agramati s-au perindat prin fruntea tarii incat e mai greu sa gasesti un politician decent in marea aia de profitori. Si tocmai de aia e bine ca a intrat Guran in politica! Nu il cunosc, habar nu am cum e ca om, dar ma bucur ca a facut pasul asta. Pai cine vrem sa schimbe tara asta? Aceiasi baroni locali?
Chirila urla pe pagina lui si il asculta cucu. Mandruta e baiat buni, dar da da sfaturi pe care nu le asculta nimeni. Petreanu face analize lucide, are multi oameni care il apreciaza, pare a sti ce e de facut in politica, in general, dar e pe bara. Nu-mi mai vin in cap alti influenceri care ar putea face treaba in politica, dar ati prins ideea.
Pai daca nu schimbam clasa politica incepand cu oamenii astia, cum vreodata o putem face? Cei care sunt acum la putere sunt exact ca noi. Cred in teoria asta. Daca printre ei sunt hoti, e pentru ca printre noi sunt oameni pentru care nu conteaza ca un hot conduce. “Lasa, ba, sa fure, dar sa faca si pentru noi ceva!” O imbecilitate romaneasca de top, transformata in model de viata.
Daca la putere sunt smecherasi, e pentru ca printre noi sunt smecherasi care mai dau o spaga mica, mai baga un pliculet la primarie sa i se rezolve treaba.
Daca la putere sunt oameni fara pregatire de niciun fel, e pentru ca asa suntem si noi. Am avut ministru la justitie un baiat cu facultatea facuta pe la 50 de ani, prin Balti, la Fara Frecventa. Despre ce vorbim? Am avut ministru la Finante un baiat care a primit o diploma cadou de la Universitate si a recunoscut senin ca nu a trecut pe la scoala. Pentru ca si noi, in popor, cumparam diplome de la Spiru asa cum cumparam hartia igienica de la Lidl.
Si atunci, in loc sa ne bucuram ca intra Guran in politica, noi il injuram. Omul pare ca stie Economie, la cat ma pricep eu, pare ca are bune intentii. Bucurati-va, frate, ca se baga in joc! Mie unuia mi se pare o dovada de curaj. Sigur ca va gresi, numai azi a comis cateva greseli. Sigur ca e obisnuit sa scape cuvinte in engleza, ceea ce e o prostie, pentru ca dovedeste, din punctul meu de vedere, o incapacitate de a te exprima in limba materna. Sigur ca va face prostii! Sper, cat mai putine.
Dar de un lucru sunt convins: nu e ca aia cu care ne-am obisnuit. E altfel si vrea sa faca treaba.
Stiti cand ne vom schimba? Cand toti liderii de opinie de acum vor avea curaj sa faca pasul asta. Apoi, in societatea civila, vor aparea altii care sa ii critice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *