Stai cu ochii beliti la Antena 3, seara de seara. Speli creierul neuron cu neuron. Ai invat termeni ca basist, iohannist, hastagist. Ai invatat sa pupi televizorul cand apare Codrin Stefanescu, sa imbratisezi telecomanda cand injura Serban Nicolae.
Esti o leguma!
Si ai invins!
E prima data cand o leguma invinge oamenii.
Pentru ca esti o leguma majoritara resemnata, care dai votul in alb unora, fara sa iti pese de el. Fara sa te revolti acum ca aia au facut pe votul tau, desi tu i-ai votat pentru cu totul altceva.
Sub justificarea ca „noi avem 40% dintre voturi”, niste penibili apar la Antena 3 seara de seara si, cu atitudinea grofilor sfidatori, iti explica ca practice e tara lor si ei fac ce vor!
Si tu taci! Ii aplauzi, desi nu pentru asta le-ai dat votul! Te scobesti intre dinti sa scuipi urmele de la colacul pe care l-ai primit ieri pomana si esti fericit ca ti-au pus in punga si o bere la plastic. De tine ti-ai batut joc pe viata, dar CU COPIII TAI CE AI?

Iti spune toata lumea ca disperarea asta de a modifica legi e pentru a scapa niste hoti, nicidecum pentru binele tarii, iar tu… ?  Il iubesti pe Mircea Badea, dupa 11 noaptea, care iti spune sa stai linistit, ca seful lui, Felix, va fi in suguranta.
Pentru cine sa luptam? Pentru cine sa lupte aia tineri care ies in piata? Pentru o masa amortita de oameni, hraniti prin televizor cu idei false  si redusi la stadiul de paraziti?

Silviu Iliuta

Esti tanar? Ai votat cu astia, dar nu iti pasa ca te-au prostit? DAR CU FAMILIA TA CE AI? DE CE ITI BATI JOC DE EI?
Ti se explica, exact ca la doi ani ca, daca maine copilul tau cade victima unui infractor,  nu mai  exista nicio sansa ca el sa fie prins. Conform mdificarilor legilor justitiei, trebuie sa faci o plangere, el sa afle cine a facut plangerea, apoi sa consulte dosarul. Apoi va fi instiintat de orice audiere a victimelor si va participa la ea. Copilul tau va povesti ce i s-a intamplat in prezenta agresorului. Stii de ce e legea asta? ca sa nu il mai toarne nimeni pe Dragnea. Intelegi?
Vei trai in paradisul hotilor! Pentru ca vor putea da spargeri fara numar, chiar daca vor ajunge la tine dupa alte 30 de case sparte. NU va mai putea fi arestat prteventiv! Stii de ce dau legea asta? Pentru ca baietii din teritoriu FURA. Si nu fura o data, fura in lant, in serie. Nu se mai opresc! Dar tu te uiti ca o leguma la Antena 3 si crezi tot ce ti se spune acolo.
Daca maine, la bancomat, iti da unul in cap si iti fura banii? Proba video nu mai exista! Desi se va vedea clar pe filmare ca iti da  in cap, baiatul scapa liber si nepedepsit. Stii de ce au dat legea asta? Stii de ce nu se mai accepta probele video si audio? Ca sa nu ii mai asculte pe astia DNA! Ca sa scape Tari, Liviu, toti pesedeii si aldeii. Ca sa stea ei fara teama de a fi arestati.

Pentru ca, in timp ce tu dormi la televizor, ei nu vor mai putea fi arestati. Vor putea fura la greu, fara a le face nimeni nimic. Ei vor fi bine. Dar familia ta? COPIII TAI? Nu te gandesti si la ei, in timp ce iti ragai berea la sticla de plastic, primita de pomana de la primar, in schimbul votului?
Si mi-a pierit cheful sa iti explic. Multi au renuntat. Cred ca meriti inca 50 de ani de intuneric, de Comunism. Sa stai in canapeaua ta, sa ii pupi talpile lui Gadea, 24 de ore pe zi, in timp ce iti primesti ajutorul social. Meriti 50 de ani de lipsa de mancare, de tremurat iarna in casa, de frica de Securitate. Meriti sa traiesti teroarea: daca zici ceva rau de Liviu, daca te trezesti prin minune peste 20 de ani, trebuie sa fii bagat la zdup!

DACA VOI VRETI SA TRAITI PROSTITI SI UMILITI, CINE SUNT EU SA MA OPUN? CINE SUNT AIA MINORITARI CARE VA TOT DERANJEAZA DE PE CANAPEAUA VOASTRA? SUNT DOAR NISTE MUSTE CARE VA DERANJEAZA DIN VEGETARE.

Meritati sa stati la televizor, ca acum, ca legumele, si sa urmariti in singur post. Un singur om sa tina cuvantari. Si Gadea, Badea si Ciuvica sa ii aduca osanale. Codrin sa fie pe post de Bobu, iar Firea in locul Elenei Ceausescu. Si ala care injura ca birjarul, Serban Nicolae, pe postul melteanului de securist care va da buzna in case. Asta meritati!

Eu v-as inchide pe toti in camere timp de o saptamana, v-as da o pufoaica si as inchide caloriferele. V-as lasa niste paine, gheare de pui, putin zahar si niste almahanuri de propaganda.
Si sper, daca trec legile alea, sa ramai asa inca 50 de ani!
Ca eu plec, draga leguma!  Eu am trait 14 ani in Comunism si mi-a ajuns.

PAGINI DE FACEBOOK Silviu Iliutacronicipebune

NU rata singurele carti premiate chiar de autor! Vandute in mirificul tiraj de 4 exemplare.
Cica e oferta la carti, de Sarbatori.

Toate trei volumele aici: http://bookzone.ro/produs/pachet-cronici-3volume

Sau „Cronicile unui barbat 3-Iarta-ma, am fost… ” aici: https://www.cronicipebune.ro/prelansare-cronicile-unui-barbat-vol-3/


Fragment din carte: :


Verișoara Lenuța scrie de dragoste și amor. Fiorul ei liric i-a impresionat pe toți din sat, de la învățătoare până la profesoarele de toate limbile pe care le-a avut vreodată. Iar talentul ei la narațiune a generat aplauze la toate competițiile naționale la care a participat. Îmi amintesc că, odată, mă aflam pe o scenă din București.
Aveam vreo 10 ani, când o doamnă cu ochelari a spus în microfon, extrem de pătrunsă, cu lacrimi în ochi și pe nas: – Fără Ileana B., poezia contemporană nu ar exista!
Îmi amintesc bine momentul, pentru că imediat am întrebat-o pe mama:
– Cine e Ileana B.? Și ce înseamnă „contemporan”?
Ileana B. e Lenuța. Numele din naștere semăna mai mult a diminutiv, decât a pseudonim demn de talentul ei. Lenuța, o fată cu trăsături frumoase, ca mai toți din neam, cu puțin peste 100 de kilograme de materie bine repartizată, a fost invitată de onoare la Botez. Drept mulțumire, a trimis câte o scrisoare fiecărui om prezent la eveniment:
„Când mireasma iubirii și a duminicii plutește în frumosul București în culori de pastel, când se îngemânează anotimpurile, eliberând în eter o feerie de culori și sentimente, când noaptea părăsește ce e lumesc, iar zorile dau viață, când zorii nașterii a doua ființe minunate s-au ivit, am purces toți la Taina Sfântă a Botezului. Chinurile părăsirii acestei lumi, desprinderea de matcă și de familie e cel mai dureros lucru.”- Ileana B.
Acum, poate nu sunteți familiarizați cu limbajul geniilor și aș risca o traducere: „Duminică, imediat ce am intrat în curtea bisericii, ne-a izbit un miros puternic de flori și de tămâie. În jurul sicriului așezat pe un fel de roabă mai mare, două femei plângeau un mort. De aici și „desprinderea de matcă”, revelată de Ileana B. Celelalte rude stăteau cu capetele plecate, își dădeau coate, se uitau la ceas și fumau pe ascuns. În spatele curții, un bețiv ardea o grămadă de bălegar. De aici și „mireasma iubirii”.”
Scrisoarea, copiată de mâna ei de 60-70 de ori, continua așa (traducerea, în paranteză): „Taina Sfântă a Botezului a fost o încercare neașteptată, deopotrivă pentru cei neinițiați și pentru cei cunoscători. Uneori, cele mai grele răspunsuri vin de unde te aștepți mai puțin.” (Preotul era beat mangă. Rudele mele au început să îl înjure și au vrut să plece. Am rămas pentru că unchiul a spus că „și bețivii e oameni buni.”)
.”

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *